Els nens i nenes de Capellades comencen les classes

Dimarts, 15 de setembre de 2020 a les 00:00

A Capellades 1283 escolars han començat les classes, als 4 centres de la vila, sense incidències i amb totes les adaptacions previstes per seguir la normativa del Departament.

Els més petits ja ho van fer l’1 de setembre i ara estan acabant el seu període d’adaptació. Els 51 alumnes de l’escola i les seves famílies segueixen vàries mesures per evitar el contagi. Tal com explica la directora, Anna Mallen, “ens hem organitzat en grups bombolla. 1 persona de cada família pot entrar a l’aula, després de la neteja de peus, i deixar l’alumne que s’hi quedarà durant tota l’estona. Des de l’Ajuntament s’ha incrementat el personal per poder tenir a cada aula una professora i una altra persona de reforç en les tasques de menjador i dormitori, que també es fan en el mateix espai. Així esperem poder evitar la transmissió del virus dins el centre, amb separació dels grups i desinfecció contínua”.

A l’escola Mare del Diví Pastor de Capellades la seva directora, la germana Lluïsa, s’ha mostrat contenta del primer dia de classe on no hi ha hagut cap incidència: “la setmana passada vàrem fer reunions informatives amb totes les famílies dels gairebé  300 alumnes que tenim entre infantil, primària i secundària i això ha servit per tal que tothom avui ja arribés sabent què calia fer. A primària hem pogut dividir un grup que teníem més nombrós, però a secundària el departament no ha donat més recursos i no ho hem pogut fer”.

Durant aquest estiu s’ha treballat des de l’Àrea d’Educació amb els diferents agents que conflueixen en el dia a dia dels escolars a Capellades.

S’ha dut a terme vàries reunions amb els 4 centres educatius de la vila, amb el CAP Capellades i amb la Policia Local. Així, seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, s’ha elaborat els Plans d’actuació que regiran el nou funcionament dels centres educatius. La regidora d’Educació, Susana Moreno, explica com "hem treballat intensament per donar suport als centres educatius i poder cobrir aquelles demandes que ens anaven arribant, treballant per millorar i adaptar les entrades i les sortides de les escoles, cedint espais municipals i reforçant la neteja. En aquest curs tant incert, haurem d'estar atentes i avaluar bé els canvis que hi han hagut per seguir millorant. Tanmateix, tot plegat no seria possible sense la implicació de tota la comunitat educativa, que ha fet una feina imprescindible".

A l’institut Molí de la Vila, aquest treball ha permès canviar la zona d’estacionament del transport escolar, que ara fa parada davant mateix de la porta d’accés al centre. La directora, Margarida Pintó, explica com els 560 alumnes han accedit de manera escalonada, seguint el Pla que tots han rebut prèviament per correu electrònic. Els alumnes restaran cada un a la seva classe i són els professors els qui aniran passant per les aules. “Els he vist contents i il·lusionats per tornar a classe després de tant temps”.

A l’escola Marquès de la Pobla els 370 alumnes també han començat les seves classes amb normalitat i amb molts canvis. Les famílies han estat prèviament informades i tothom ha tingut clar per quin espai s’accedia al centre. S’ha habilitat 7 portes diferents per fer l’entrada i s’està començant a implantar un nou projecte que es diu “petó i adeu” que permetrà als pares –de moment només al Passeig però en breu també al carrer del Carme- baixar del vehicle per deixar l’infant i acomiadar-lo. Tal com explica la nova directora de l’escola, Núria Vinyals, “hem començat amb molts projectes, volen sobretot que els infants se sentin còmodes i segurs malgrat tota la nova normativa. Tenim una nova persona en horari lectiu que anirà higienitzant els espais. També volem que els alumnes gaudeixin més de l’espai exterior i per això el pati té 10 zones diferents on hi van tots passant de manera rotativa”.

 

Darrera actualització: 15.09.2020 | 11:12