Els Gegants de Capellades a la Convidada dels Veguers a Montblanc

Dijous, 5 de setembre de 2019 a les 00:00

L’alcalde de Capellades, Salvador Vives, i el regidor de Cultura, Àngel Soteras, participaran aquest diumenge junt amb els Gegants de Capellades a la festa de la Convidada dels Veguers que es fa diumenge a Montblanc.

En aquesta vuitena edició els Gegants de Capellades són els convidats d’honor d’aquesta festa organitzada pels Gegants Els Veguers de Montblanc, que es fa dins la Festa Major.

A les 6 de la tarda els Gegants seran rebuts a la plaça de Sant Miquel on la regidora de Cultura donarà el ram a la geganta Dorotea. Des d’aquí se sortirà cap a la Plaça Major on a dos quarts de 7 es podrà veure els primers balls dels gegants.

A continuació, l'acte institucional a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Montblanc, amb el lliurament del quadre de la Convidada per part dels Amics dels Gegants als Geganters de Capellades, amb l’acompanyament de l’alcalde i els regidors montblanquins i la presència de l’alcalde i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Capellades.

La Convidada continuarà amb la cercavila fins a l’Església de Sant Francesc, on tindrà lloc aquest any l’acte central amb la mostra de balls solemnes dels gegants. En aquest moment podrem veure ballar el “Ball Pla” dels Gegants centenaris de Capellades, juntament amb el “Ball Solemne” dels Gegants Els Veguers de Montblanc.

Els Amics dels Gegants organitzen aquest acte amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc; i la col·laboració de l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi i l’Agrupació musical La Verònica de Reus.

Els Gegants centenaris de Capellades, el Sebastià i la Dorotea, són uns vells amics dels Gegants de Montblanc, a qui van donar el relleu al Capellades Ciutat Gegantera que es va fer l’any 2005.

Darrera actualització: 05.09.2019 | 09:04