Els camins segurs escolars agafen forma a Capellades

Dijous, 27 d'agost de 2020 a les 00:00

Durant aquestes últimes setmanes, els carrers de Capellades s’han omplert de colors donant sentit als Camins Segurs.

Aquest projecte va ser iniciat dins el marc del Consell d’Infants l’any 2018, en què els consellers i conselleres de Capellades, després de molts mesos de treball, van identificar aquelles zones del municipi més freqüentades i van vetllar perquè fossin segures.

Aquest treball va començar amb una primera fase en què es van reconèixer quins eren els recorreguts i equipaments més rutinaris, i es van detectar quines millores necessitaven aquests espais.

En una segona fase, els infants van pensar quines accions es podrien realitzar per fer visible i assegurar les zones infantils, com ara les entrades i sortides de les escoles, els parcs infantils, etc.

Durant la tercera fase, i amb el projecte entre les mans, els consellers i conselleres van intervenir en un Ple de l’Ajuntament per exposar tot el que havien fet. L’equip de govern va aprovar aquest projecte, amb el compromís d’executar-lo.  

Enguany, s’ha arribat a la fase d’aplicació, en què totes les idees han quedat plasmades en forma de pintura als carrers de Capellades. La COVID19 no ha permès fer actes inaugurals però esperem trobar-nos ben aviat amb els nous consellers i conselleres d’aquest any i donar-li continuïtat a aquest projecte; un projecte integrat dins el marc del Pla Educatiu d’Entorn, i que s’ha treballat transversalment amb àrees com Educació, Participació ciutadana, Urbanisme o Governació, i ha sigut dinamitzat pels tècnics d’Educació, Joventut i Participació ciutadana de l’Ajuntament de Capellades.

Darrera actualització: 27.08.2020 | 17:09

Imatges

Camins segurs pas vianants Entrada escola