Els actes de La Prèvia a ple rendiment, escalfen motors per la Festa Major

Dilluns, 12 d'agost de 2019 a les 00:00

Aquest dissabte ja han començat els actes previs a la Festa Major de Capellades.

De moment, la tònica predominant està sent la participació, molt alta i activa a totes les propostes que s’han anat presentant.

Dissabte el dia va començar d’hora, amb una nova pintada mural de la Festa Major Popular, que dibuixar el lema d’enguany -Seguim, seguirem- en un mur de la Ronda del Capelló. També al matí Capellades Comerç va tornar a fer una nova edició de les Botigues al carrer, amb bones ofertes especials per tancar la campanya de rebaixes d’enguany.

Al vespre, a les 8, es va tancar portes al Teatre La Lliga deixant espectadors fora, ja que l’aforament no permetia que hi entressin més persones. Els joves del Grup Teatral de Capellades van estrenar “El nom” una obra que va convèncer al públic, arrencant- forts aplaudiments.

Per la nit, la calor va fer sortir tothom de casa, primer per sopar botifarra i després per jugar al Bingo de les entitats, convocant prop de 900 persones a la plaça Catalunya. Aquest dissabte s’ha estrenat el Punt Lila, un espai d’informació i acompanyament que s’ha creat amb l’objectiu de propiciar unes festes lliures d’actituds sexistes i violències masclistes. El Punt Lila es repetirà els dies 15 i 16 als actes nocturns.

Diumenge al matí es va fer un concert d’Orgue a l’Església de Santa Maria, amb l’Hèctor Garcia, intèrpret que va deixar molt bones sensacions al públic cada vegada més consolidat d’aquest instrument, que s’ha anat ampliant gràcies a les darreres edicions del Festival d’Orgue de Capellades.

Per la tarda el Pati de La Lliga es va fer molt petit per acollir d’una banda les moltes obres d’estils, arts i tècniques dels més de 30 autors que van participar a la ja cinquena edició del Capvespre d’Art. D’altra banda, hi hagué tota la tarda molt públic que no va voler perdre’s la mostra de tots aquests treballs i també dels tallers de pintar ventalls i de tatuatges de henna.

Al Saló Rosa es va obrir la mostra que s’ha preparat en homenatge al Toni Miquel Oliva, que recull algunes de les seves fotografies i de les caricatures i dibuixos que va fer. L’exposició es podrà visitar fins el 18 d’agost.

També es va fer la IV Cursa d’orientació, que enguany va augmentar la participació de les famílies.

Avui dilluns les propostes són nocturnes. Primer, a dos quarts de nou, es recuperarà el Correfoc Infantil. Començarà a la plaça Catalunya, pujarà pel carrer Pilar i seguirà pel Passeig fins la Bassa. A dos quarts de 10, començarà a la plaça del Tall de Conill el Degusta Capellades de Capellades Comerç.

Per acabar la nit, al carrer Abat Muntadas a partir de dos quarts de 12, “La Cosa Nostra” farà ballar tothom amb les seves versions.

Aquests dies de festa no es pot fer en alguns carrers el servei de recollida Porta a Porta, quan coincideixi amb actes nocturns, com avui dilluns, el dia 15 i el 16, quan hi haurà diversos carrers afectats. La informació detallada es pot consultar a Avisos de la pàgina web capellades.cat

 

Darrera actualització: 12.08.2019 | 17:07