El Ple d’octubre de l’Ajuntament de Capellades aprova les ordenances fiscals per al 2022

Dijous, 28 d'octubre de 2021 a les 17:10

L’Ajuntament de Capellades ha celebrat aquest dimecres el Ple ordinari del mes d’octubre, marcat per la modificació de crèdit del consistori, ja que el 2020 el pressupost municipal es va alterar per diferents motius relacionats amb la pandèmia de la Covid-19. La modificació de crèdit s’ha aprovat amb els vots a favor d’Esquerra Republicana i Vila de Capellades-CUP, els vots en contra de Junts per Capellades i el PSC i l’abstenció de Ciutadans.  En la mateixa línia, també s’ha aprovat una modificació de crèdit per al Museu Molí Paperer. Fruit de la crisi sanitària s’havia previst un pressupost ajustat però la realitat ha estat que hi ha hagut una represa de l’activitat del Museu i un augment de les visites. Part d’aquest import es destinarà a la millora de la roda hidràulica del Museu. Tots els grups municipals hi ha votat a favor excepte Ciutadans, que s’ha abstingut.

L’altre punt central del Ple ha estat la presentació de les ordenances fiscals pel 2022 amb un augment d’entre el 2’5 i el 3% de les taxes. El regidor de Comunicació, Governació i Hisenda, Jaume Solé, ha explicat que “durant aquests anys s’ha fet una política de contenció de la pressió fiscal, però ara cal preparar-nos per un 2022 ple d’incerteses en l’economia: problemes amb el subministrament de matèries primes, energia elèctrica desbocada, una possible pujada de la inflació, i l’anul·lació de l’impost de la plusvàlua municipal per part Tribunal Constitucional” i s’ha mostrat convençut que “l’esforç dels veïns quedarà compensat ja que servirà per mantenir, millorar i augmentar els serveis”. Les ordenances han estat aprovades amb els vots a favor d’ERC i la CUP i els vots en contra de la resta de grups.

El Ple ha tractat també altres temes, com el nomenament d’Aarón Alcázar com a representant de l’Ajuntament al Museu Molí Paperer i de Jordi Xaubet a la Societat la Lliga, ambdós amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte C’s que s’ha abstingut. També s’ha aprovat donar continuïtat al conveni de col·laboració amb els Ajuntaments de la xarxa TET (Transició Escola Treball) d’Anoia Sud per ajudar al col·lectiu de joves que han acabat l’ensenyament obligatori a seguir un itinerari formatiu o professional, i també seguir formant part de la xarxa intermunicipal de transició Escola Treball de l’Anoia Sud. A més, s’ha aprovat per unanimitat reeditar els convenis de col·laboració amb els tres centres educatius de la Vila per al programa “Anem al teatre”, i amb el Consell Comarcal de l’Anoia per tirar endavant polítiques juvenils.

Finalment s’han adjudicat la contractació de les obres del projecte executiu d’adequació del NEAN Parc Prehistòric de Capellades seguint les indicacions de la Junta de Contractació, i s’ha aprovat per unanimitat el pla general d’ordenació per ampliar el Parc de Bombers de Capellades.

El Ple, que s’ha pogut seguir tan presencialment com virtualment, s’ha celebrat a la Sala de Plens ubicada temporalment a la sala d’actes de la biblioteca El Safareig a causa de les obres de la Casa de la Vila.

Darrera actualització: 02.11.2021 | 16:00

Vídeo - Àudio