El ple de l’Ajuntament aprova una moció en contra de la inhabilitació del President Quim Torra i diversos convenis

Dimarts, 6 d'octubre de 2020 a les 00:00

Aquest dimecres 30 de setembre es va fer de manera telemàtica la sessió ordinària del mes de setembre del Ple de l’Ajuntament de Capellades.

En el ple es va aprovar les actes anteriors i es va donar compte dels darrers decrets d’alcaldia. També es va aprovar el padró d’habitants, que a 1 de gener d’enguany era de 5.342 habitants.

Per unanimitat es va aprovar un conveni de col·laboració amb les escoles Marquès de la Pobla i Mare del Diví Pastor per continuar un any més amb la proposta coneguda com “Anem al Teatre”. Com va explicar la regidora d’Educació, Susana Moreno, “a més a més d’estar molt ben acollida pels alumnes, és una formula més que apropa i democratitza l'accés a la cultura a tots els estudiants.

També el ple va fer una modificació de crèdit. Tal com va explicar el regidor d’Hisenda, Jaume Solé, “ara fem aquesta modificació però segurament encara n’haurem de fer més per seguir adaptant-nos a la situació actual”.

Parlant altre cop de convenis, se’n va aprovar un amb el Club de Futbol Capellades, en motiu de la celebració del seu centenari. Tal com va detallar la regidora d’Esports, Anna Xaus, “com a Ajuntament estem obligats a estar al costat del club i ajudar-los en tot allò que puguem, com per exemple d’edició d’aquest llibre que recull la història d’aquests 100 anys. Aquests 3.600 euros del conveni ho ajuden a fer possible”.

Seguidament es va donar pas a dues mocions. La primera presentada per Vila de Capellades, va servir per mostrar el recolzament  a l’Adrian SAS, represaliat durant el procés. Es va aprovar amb els vots a favor d’ERC i VdC. El PSC i JxC es van abstenir i Ciutadans va votar en contra.

Per urgència, l’alcalde Salvador Vives en nom dels grups municipals d’ERC, VdC i JxC va presentar una moció en contra de la decisió del Tribunal Suprem d’inhabilitar el President Quim Torra. Després d’un debat es va aprovar amb els vots a favor d’ERC, VdC i JxC i els vots en contra del PSC i Ciutadans.

En el torn de precs i preguntes el regidor de Ciutadans Valentín Guerra va demanar que se senyalitzi un pas de vianants al carrer Sant Ramon. L’alcalde, Salvador Vives, va explicar que els canvis es faran quan estigui enllestit el Pla de Circulació, que ara mateix s’està treballant. El representant socialista, Aaron Alcázar, va fer el prec que es netegés la brossa que es llença pel Capelló i també va preguntar les accions que es duen a terme pel control dels coloms, gats i gossos. Novament l’alcalde va respondre dient que recollien el prec i que respecte els animals, s’hi està treballant per recuperar el temps que durant la pandèmia ha impedit recuperar. Ara s’està treballant amb una empresa per normalitzar la situació.

Encara en aquest torn de preguntes el regidor de Junts per Capellades, Marcel·lí Martorell, va iniciar un intens debat demanant que l’acte de la Diada sigui presidit per la senyera, que aglutina a tots els catalans. El mateix regidor també va traslladar una proposta de tractament de símbols.

El Pel va acabar amb la lectura de la pregunta feta arribar pel xat del canal You Tube per un dels espectadors que va utilitzar aquest servei per escoltar la sessió ordinària en directe.

Darrera actualització: 06.10.2020 | 09:37