El Ple aprova un pressupost de gairebé 6 milions d’euros per aquest any 2023

Dimecres, 25 de gener de 2023 a les 00:00

Aquest dimecres s’ha fet la sessió ordinària del mes de gener amb un punt molt destacat: l’aprovació del pressupost per aquest exercici.

Tal com va explicar el regidor d’Hisenda, Jaume Solé “Es un pressupost que fa aquest govern i serà l’eina de treball desprès de les eleccions d’un nou equip de govern, es per això que més que mai la prudència en la seva elaboració queda ben demostrada amb el números que presentem avui a la ciutadania, tot remarcant que aquest any no hi ha pujada d’impostos”.

Feta la presentació general per part del regidor d’Hisenda, l’Alcalde Salvador Vives va passar a entrar al detall, manifestant que “El model de pressupost per a l’exercici 2023, segueix prioritzant les polítiques actives de benestar social i les persones.  La despesa pública municipal segueixen també amb polítiques, educatives, culturals, juvenils i esportives, amb compromisos i millores d’eficiència per oferir a la ciutadania serveis públics de qualitat.

Durant el 2023 es preveu la licitació i l‘obertura estable del circuit del Parc Prehistòric, de l’edifici de serveis de restauració i de l’atenció als visitants. El pressupost 2023 preveu una partida inicial per el funcionament de monitoratge i de manteniment.

Continuem amb les polítiques de millores energètiques i sostenibles de les instal·lacions municipals, de la qualitat i estalvi d’aigua, millora de carrers, places, enjardinats públics, arbrats, i les necessàries de millora i reposició que puguin sorgir en els edificis i instal·lacions municipals o  equipaments de la via pública”.

El pressupost final, de l’Ajuntament i els seus organismes autònoms de la Llar d’Infants Vailets i el Museu Molí Paperer és pràcticament ja de 6 milions d’euros, són 5.977.438,44 € d’euros.

Els regidors de l’oposició hi van votar en contra. Els 3 grups van coincidir en valorar el poc temps i l’escassa aportació que hi han pogut fer, tot i que hi ha diferents projectes que hi haurien pogut votar afirmativament.

Aquest va ser el punt més destacat d’una sessió on també es va aprovar la Relació dels Llocs de Treball de la Policia Local i la Brigada Municipal i altres qüestions més administratives com la ratificació del conveni de col·laboració amb la comissió de Reis o dues convocatòries per a la concessions de subvencions en règim de concurrència competitiva dels Serveis Socials.

Darrera actualització: 25.01.2023 | 09:55