El Ple aprova 3 convenis per aquest exercici

Dijous, 30 d'abril de 2020 a les 01:00

Aquest darrer dimecres de mes s’ha celebrat la sessió ordinària del mes d’abril amb la presència de 12 regidors.

El Ple ha començat amb un minut de silenci en senyal de dol per la mort del marit de la regidora socialista, Núria Bonfill.

Primer s’ha aprovat la celebració telemàtica del Ple, per unanimitat, igual que la darrera acta del 15 d’abril. Seguidament s’ha passat a donar compte. Primer dels darrers decrets d’alcaldia i després de les atribucions que l’alcalde li ha donat a la regidora d’Esquerra, Marta Alarcón. Primer com a representant de l’Ajuntament a diferents organismes, després se li ha atribuït tasques per a les comissions informatives i finalment diferents delegacions d’alcaldia.

Seguidament s’ha procedit a l’aprovació del primer dels 3 convenis presentats. S’ha renovat el concedit a Xarxa, de 2.000 euros, amb les mateixes característiques de l’anterior. Com ha destacat el portaveu d’Esquerra, Àngel Soteras, «en aquest conveni i en el següent destaquem que d’una banda al signar-los garantim una continuïtat en la tasca. Però d’altra banda també al presentar-los fem confiança en les entitats pequè esperem que malgrat la situació actual, podrem reprendre les tasques».

Els regidors, tant de govern com de l’oposició, han coincidit en valorar la importància que aquesta tasca vagi adreçada als infants, però també que es faci en llengua catalana.

El segon conveni, de 2.800 euros com l’any passat, s’ha signat amb la Comissió de Reis, per garantir-ne la celebració.

La novetat ha arribat amb el tercer conveni, de 2.000 euros, amb Bombers Voluntaris de Capellades. L’ha presentat el regidor de Governació, Jaume Solé, qui ha destacat que «la tasca que es desenvolupa des d’aquest parc és sobradament coneguda per tothom. Com més ben equipat i dotat està un parc millor pot treballar no tan sols per desenvolupar les funcions més conegudes com l’extinció d’incendis, sinó també per altres com la prevenció, la difusió a les escoles i la col·laboració amb altres estaments com les ADF».

També el regidor Sole ha estat l’encarregat de presentar les modificacions de taxes que s’han presentat a ple i que afecten a la llar d’infants on d’una banda s’ha aprovat suspendre les quotes fins que es reprengui el servei i de l’altra retornar la part del mes de març que no es va poder prestar. Altres modificacions han anat, per exemple, a la taxa d’ocupació de via, que afecta les terrasses o el mercat municipal, que també s’han suspès fins a nova ordre.

Finalment el darrer punt ha estat la presentació d’una moció per part de Ciutadans que no ha estat aprovada. Els regidors de l’equip de govern han coincidit en valorar que malgrat a la part expositiva primer es feia un reconeixement als professionals que estan a primera línia, seguidament es barrejava entre mig els cossos policials i es portava la resta a confusió.

En els precs i preguntes el regidor de Ciutadans, Valentin Guerra, ha preguntat quan es previst reobrir el CAP Capellades. L’alcalde Capellades, Salvador Vives, ha explicat com «just aquesta setmana n’hem estat parlant amb la direcció del centre qui ha detallat que s’està fent els passos per obrir de manera gradual a partir de la primera quinzena del proper mes».

L’altre tema que s’ha demanat en aquesta part del ple, tant per part del cap de l’oposició Marcel·lí Martorell, com del públic ha estat l’obertura o n o aquest estiu de la Piscina Blava. La regidora d’esports ha explicat que s’està treballant per obrir si és possible però que avançar-ho ara és molt complicat perquè la realitat canvia a diari.

Després de 92 minuts de sessió, s’ha aixecat el Ple que ara es pot recuperar quan es vulgui al canal YouTube de l’Ajuntament de Capellades.

 

 

Darrera actualització: 30.04.2020 | 15:21