El Conseller Roger Torrent presenta a Capellades les noves Rutes Artesanes de Catalunya

Dijous, 7 de de juliol de 2022 a les 01:00

Avui dijous el Conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha presentat al Museu Molí Paperer de Capellades un nou projecte, les noves 8 Rutes Artesanes de Catalunya.

L’alcalde de Capellades, Salvador Vives, ha rebut el conseller per començar la visita institucional  junt amb la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), Agnès Russiñol i Amat;   la directora del Servei territorial  EMC a la Catalunya Central, Maria Teresa Clotet Masana; la directora general de Turisme, Marta Domènech i el director d’Artesania de Catalunya, Xavier Villas.

Després de conèixer tot el procés de fabricació artesanal del paper, el conseller ha atès les preguntes dels mitjans i seguidament, a la tercera planta del Museu, s’ha fet la presentació d’aquestes noves Rutes Artesanes de Catalunya.

Torrent ha explicat que aquest és “un projecte que ajuda a promoure el turisme intern, avançar cap a un model turístic més sostenible i més desconcentrat i alhora dinamitzar el teixit socioeconòmic del territori”

En aquest mateix sentit, Russiñol ha presentat les 8 rutes que es podran consultar per internet i també el vídeo promocional que les resumeix. Seguidament s’ha visionat el dedicat a la Catalunya Central, ruta que començarà precisament a Capellades per seguir cap a Igualada i acabar a Cardona. Les 8 rutes es presenten en un format de guia digital que recorre l’Alt Pirineu i Aran, la Catalunya Central, Barcelona Ciutat, les comarques de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, i Terres de l’Ebre

Els diferents trams permeten conèixer 23 Zones d’Oficis Singulars, 8 Punts d’Interès Artesanal de Catalunya, 18 museus i centres d’interpretació vinculats a l’artesania, i 35 tallers artesanals. Alhora, inclou propostes i activitats relacionades amb la gastronomia, la naturalesa i el patrimoni històric.

L'Alcalde de Capellades, Salvador Vives, ha valorat en positiu que el tret de sortida d'aquesta campanya s'hagi fet al Museu Molí Paperer, posant en valor i reconeixent la tasca artesana que s'està duent a terme des del museu des de fa dècades.

Darrera actualització: 07.07.2022 | 13:44