El 4 de juny pots donar sang a Capellades

Dilluns, 1 de juny de 2020 a les 00:00

El proper 4 de juny ens visitarà de nou el Banc de Sang i Teixits, per tal de poder donar sang a Capellades, al Teatre La Lliga.

Es podrà fer al matí -de 10 a 14- i a la tarda -de 17 a 21-, però és important explicar que cal fer primer una reserva d’hora a la pàgina web, donarsang.gencat.cat.

El Banc de Sang ha explicat que aquests dies està fent una nova crida per tal de mantenir el ritme de donacions, que «continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional».

Les persones que s’animin a col·laborar tot fent la donació de sang poden estar tranquils ja que el Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Capellades de manera habitual realitza diverses campanyes de donació de sang cada any, on sempre hi ha molts donants que hi participen.

Darrera actualització: 01.06.2020 | 12:49