Divendres s’inaugura l’exposició ‘La mare que ens va parir’ amb motiu del 25-N

Dimarts, 23 de novembre de 2021 a les 10:00

Aquest divendres, 26 de novembre, s’inaugura a Capellades l’exposició fotogràfica “La mare que ens va parir”, de l’ONG internacional Ser mare, ser dona, amb motiu dels actes del 25-N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L’acte tindrà lloc a les 7 de la tarda al Mirador del Museu Molí Paperer. Es tracta d’una mostra que ja s’ha pogut veure a les principals capitals d'Espanya i que viatjarà en breu a ciutats europees. 

És una iniciativa que, a través de les imatges dels fotògrafs Nacho Samper i Nacho Carballo, parla del treball obstètric i de restauració ginecològica d’aquesta l’ONG. Recull el treball de les seves fundadores, Nerea Roldán, Ana Ramos i Raquel Pérez, que des de fa més de sis anys aconsegueixen que dones i nenes del Senegal redueixin riscos obstètrics i ginecològics, fent front així a la precarietat sanitària del país africà. Les imatges també testimonien la labor quotidiana de l'ONG en la seva lluita per reduir la mortalitat materna i neonatal, freqüent al país.
L'ONG Ser mare, ser dona treballa per augmentar la qualitat de vida de les dones i nenes amb un enfocament prioritari en la prevenció i en la formació universitària de personal sanitari local a través de tècniques innovadores. Té per objectiu, a més, l'educació sexual i reproductiva de les senegaleses, com a part integrant dels seus drets, en escoles, maternitats i hospitals. Ser mare, ser dona és l'única ONG al món que realitza un tractament integral de totes les disfuncions pelvianes i genitals, ja siguin provocades per mutilació genital, complicacions en el part, violació, abús sexual, cirurgia, o qualsevol altra causa.
L'exposició, que compta amb la col·laboració i participació de l'Àrea d'Equitat i Igualtat de l'Ajuntament de Capellades, podrà visitar-se al Mirador del Museu Molí Paperer, de dilluns a dijous de 9h a 14h, i divendres, dissabtes, diumenges i festius de 10.30h a 14.30h.
L’acte central de l’Ajuntament de Capellades per a aquest dijous, 25 de novembre, és una marxa de torxes que començarà a les 8 del vespre a la plaça Àngel Guimerà i recorrerà la plaça Major i la plaça Verdaguer, punt on es farà la lectura del manifest del 25-N.

 

Darrera actualització: 23.11.2021 | 18:38