Diumenge a la 1 s’inaugura la Biennal d’Art al Museu Molí Paperer

Dimecres, 23 de novembre de 2022 a les 00:10

Cada dos anys el Museu Molí Paperer de Capellades suma energies amb Sant Pere de Riudebitlles per organitzar una nova edició de la Biennal d’Art.

Enguany s’arribarà ja a l’edició número 11 d’aquesta iniciativa on hi haurà 47 obres seleccionades de 148 participants d’artistes d’arreu del món: Andorra, Aràbia Saudita, Argentina, Àustria, Brasil, Colòmbia, Cuba, Marroc, Regne Unit...

La Biennal d’Art Riudebitlles va ser creada l’any 2000  gràcies a l’ entusiasta iniciativa del grup d’artistes-activistes culturals Territori d’Art. Organitzada amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles i amb la col·laboració del Museu Molí Paperer de Capellades i l’Ajuntament de Capellades, la Biennal va ser una aposta pionera en el seu àmbit que ha sabut mantenir-se vigent al llarg d’aquests vint i dos anys.

Tal com destaca en el catàleg la directora del Museu, Victòria Rabal, “l’objectiu principal de la Biennal és promoure, difondre i premiar les obres d’artistes contemporanis que treballen amb el paper, no tan sols com a suport sinó també com a medi en sí mateix, on s’exploren i posen en valor les seves possibilitats plàstiques”.

L’obra ja ha estat exposada a Sant Pere i aquest dissabte arribarà a Capellades. La inauguració es farà a la 1 del migdia, amb una performance. “Paper en blanc” és una acció efímera dins l’espai d’exposició on el cos, la dansa, el paper i les textures sonores seran les protagonistes. Anirà a càrrec de les dansaires Montse Morilla, Íngrid Domingo, Einat Tal, Zoe Balasc i de l’espai sonor de Jordi Pallarès.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 13:15