Dissabte, primer dia oficial de Festa Major

Diumenge, 15 d'agost de 2021 a les 00:00

Dissabte es va donar el tret de sortida oficial a la Festa Major de Capellades.

I s’ha fet amb el Pregó de Festa Major de la Pilar Salat, la responsable d’infermeria durant molts anys al CAP Capellades. Primer ha intervingut l’alcalde de Capellades, Salvador Vives, qui després de donar-li la benvinguda ha explicat que la Pilar Salat ha estat durant molts anys responsable d’infermeria del CAP Capellades i que encarregant-li a ella el pregó s’ha volgut també homenatjar i tenir un record per les persones que en aquesta època estan tenint un paper protagonista: el sector sanitari.

Seguidament ha intervingut la regidora de Festes, Susana Moreno, qui ha explicant com l’actual situació ha condicionat l’organització de la Festa Major impedint molts dels actes ja habituals.

En el seu pregó s’ha repassat la relació vital de la Pilar i també la seva trajectòria sanitària a Capellades, repassant a l’hora les darreres dècades sanitàries a Capellades. Pilar Salat ha estat acompanyada al teclat pel seu fill, conegut amb el nom artístic de Red Perill.

Amb tothom ben assegut a la Font Cuitora ha acabat el pregó i ha començat un concert ple de ritme amb el grup Tarquim.

Després de dinar i de la migdia s’ha inaugurat la Plaça del Consell d’Infants. La Xaranga Ho Peta! ha fet ballar –sense moure’s de la cadira!- als més petits i els ha animat per l’espectacle “La llebre i la tortuga, amb la Xaranga” de la Cia. Teatre Nu.

Pràcticament a la mateixa hora a Casa Bas s’inaugurava també  “Cuirasses”, una mostra de l’escultora igualadina Teresa Riba que mostra les diferents cuirasses –mentals, físiques, emotives, de gènere...- que ens posem les persones en general. L’escultora ha parlat del seu procés creatiu, després de la benvinguda del regidor de Cultura, Àngel Soteras. Es podrà visitar fins el 29 d'agost.

També simultàniament 12 valents s’animaven a pujar corrents al cementiri mentre la gent d’AEMdeKp els cronometrava. Parlem del també ja tradicional CremaBirres.

A la plaça de Catalunya tot es preparava per la Trobada de diables i bèsties de foc. Després de les presentacions del mateixos dimonis, van sortir els convidats que arribaven de Piera per fer la seva actuació. Seguidament van intervenir els convidats de Santa Margarida i els Monjos, el Drac de Capellades, els Dimoniets i els Dimonis de Capellades. Abans d’acabar i cremar tots alhora, hi hagué temps d’escoltar els habituals versots.

La darrera proposta del 15 d’agost ha estat la gran actuació dels Pelukass que amb la seva entrega van deixar el llistó... molt amunt i tothom amb ganes de molta més festa.

Darrera actualització: 16.08.2021 | 10:17