Dimarts 16 d'agost i festiu local

Dijous, 11 d'agost de 2022 a les 00:00

El dimarts 16 d’agost la Festa Major començarà amb una proposta fresqueta: el gran tobogan aquàtic del carrer Garbí, a partir de les 11 del matí.

Seran 75 metres de diversió. Només cal portar el banyador, un flotador i ser més alt d’1 metre 20 centímetres.

Sota les moreres dels Jardins del Capelló, a les 12.30, començarà el vermut “40 anys amb el salacot”, un moment per conèixer de primera mà les anècdotes i la feina que s’ha fet durant 4 dècades d’excavacions continuades, sota la direcció de l’Eudald Carbonell.

A les 13.30, als jardins de la Bassa, torna la proposta d’anteriors edicions coneguda com Cuinem la Bassa. La FMP proporcionarà taules i gaires per tothom qui vulgui trobar-se amb les colles d’amics i família.

A les 6 de la tarda comencen dues activitats diferents. Hi haurà un taller d’eines prehistòriques i foc a l’Abric Romaní -queden molt poques entrades!- de la mà de l’IPHES i també es farà un espectacle pels carrers amb la Cia. Eléctrico 28: The Frame.  Són 4 personatges, entrenats en les disciplines de l’observació i l’ordenació de l’espai, les coses i els éssers sotmesos al vertigen del directe, que formen frases d’allò que està passant. Se situaran a les 18.30 al carrer Major amb Abat Muntadas i una hora després hi tornaran. Per participar-hi, prèviament cal fer reserva a entrapolis.com, per tenir els auriculars.

El dia 16 queden dues activitats clàssiques: el Concert de Capvespre a La Lliga i la Nit de les Barraques.

El concert començarà a dos quarts de 9 de la nit amb el grup de tango Acosta-Olalla. L’Ezequiel Acosta és un gran bandoneonista i l’Elbi Olalla és una de les millors pianistes de tango i música argentina del país.

La nit de les Barraques ha estat una de les activitats més emblemàtiques de les darreres festes majors. A partir de dos quarts de 10 de la nit podrà començar a la plaça Catalunya el sopar amb les entitats que han muntat barraca: el Club de Futbol Capellades, el Club Futbol Sala, l’Hoquei Club Capellades i els Dimonis.

A les 23.45 hi haurà el primer concert, amb el Mambo Jambo. Dani Nel·lo i Mambo jambo són una banda instrumental  que barregen rock-an-roll, rythm-and-blues, surf i swing.

Seguiran a la 1 de la matinada la Séptima Trastada, un grup de rumba-fusió d’Igualada. L’any passat en vàrem poder fer un tastet i ara, amb ganes de més, esperarem la seva alegria i art rumbero.

A les 3 de la matinada entrarà en acció Pelukassa, una altra banda de versions que torna a Capellades per interpretar el seu repertori amb una energia i passió que aixeca l’ambient al màxim.

Cal recordar que la nit del 16 també hi haurà un punt lila per fer prevenció de les actituds masclistes en context festiu.

Abans d’acabar la Nit de les Barraques, a les 5 aproximadament, entraran en acció Estridents Percussió, una batucada que portarà tothom amb alegria fins la plaça Sant Jaume, on el forn de Ca l’Angelillo esperarà tothom amb 800 coques de forner!

Darrera actualització: 11.08.2022 | 12:44