Dilluns, Festa Major per la Mare de Deu d’Agost

Dijous, 11 d'agost de 2022 a les 00:00

El 15 d’agost se celebra Santa Maria, copatrona de Capellades. El dia començarà ben d’hora – a les 8h- amb un toc de grallers i tabals que s’anirà passejant pels carrers i places de la vila animant tothom a llevar-se i participar del Matí de Cultura Popular.

Com és tradició a les 11.15 es farà l’Ofici solemne de Festa Major que acabarà amb el ball dels  Gegants i Gegantets i l’Esbart Dansot.

Acabada la missa començarà el Matí de Cultura Popular, que sortirà amb una cercavila des de la plaça Verdaguer fins la Font Cuitora on ja hi haurà actuacions de Falcons, seguides dels  Gegants i Gegantets, els Capgrossos, la Banda de l’Escola de Música i les colles convidades per a l’ocasió.

Caldrà dinar fort per seguir amb una tarda carregada: La plaça de la infància -Pl. Sant Miquel- acollirà a les 6 la Cia. Eléctrico 28 amb l’espectacle “The full Hause”  on amb música i teatre s’explicarà la història dels veïns Coala, Dog i Horse.

A les 7, a la plaça Catalunya l’Orquestra Costa Brava tocarà les sardanes que no poden faltar mai en el programa de la Festa Major.

Un altre clàssic del dia 15 es juga al Camp Municipal d’Esports, en un partit que enfronta a dos quarts de 8 del vespre el Capellades amb El C.E Riudebitlles.

Ja sopats, a les 10 de la nit i sense entrades disponibles, concert al jaciment de l’Abric Romaní les Tarta Relena oferint una experiència visual i sonora. Aquest concert ha estat possible a través dels Lemon Day.

I la nit acabarà amb dues propostes més. A les 22.30 a la Piscina Blava l’Orquestra Costa Brava farà primer el concert i després el ball. Es pot comprar l’entrada a entrapolis.com o bé a taquilla mitja hora abans de començar.

Finalment hi haurà la Nit Jove a la plaça Catalunya amb la Festa Flaix FM i els Dj’s Edgar Manchado i Jaume Riu. Aquesta nit i la següent s’instal·larà prop de la plaça un Punt Lila, igual que en edicions anteriors, per seguir fent prevenció de les violències masclistes en context festiu.

Dues educadores s’encarregaran de fer les atencions i l’abordatge de les agressions que s’hi puguin donar i de difondre el material editat enguany dins d’una nova campanya de l’Estimo qui vull, promogut des de l’àrea d’equitat.

Darrera actualització: 11.08.2022 | 12:07