Crònica del ple de novembre

Dimecres, 9 de desembre de 2020 a les 00:00

Aquest dimecres 2 de desembre s’ha realitzat la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades.

Després dels tràmits habituals d’aprovar la darrera acta i donar compte dels darrers decrets d’alcaldia s’ha procedit a aprovar un dels projectes urbanístics més destacats de l’any: la reforma dels carrers d’Oló, Canaleta, Magina Carme, Onze de Setembre de 1714 i plaça de Sant Jaume.

L’Alcalde, Salvador Vives, va explicar com “aquesta remodelació s’efectua per facilitar l’accessibilitat dels vianants i treure el protagonisme del trànsit rodat, les voreres i el paviment seran de plataforma única. Es renovarà la xarxa de sanejament, aigua, escomeses i de telecomunicacions”.

Seguidament el regidor de Cultura, Àngel Soteras, va explicar com la modificació del lloc de treball d’auxiliar de la Biblioteca, “és més una qüestió administrativa, no de concepte. Les tasques requerides a la convocatòria que vàrem fer, no són les que pertoquen per la categoria que s’ofertava”.

Encara per unanimitat es va aprovar inicialment el projecte executiu d’adequació del magatzem de la Brigada i el local d’entitats. Els regidors de l’oposició van mostrar-se favorables a totes les millores, excepte al fet que el vestidor de les dones sigui més petit que el dels homes, encara que hi hagi més personal masculí. L’alcalde es va comprometre a estudiar aquest projecte per mirar d’ampliar metres en aquest vestidor femení.

La unanimitat va seguir en el punt cinquè quan es va aprovar signar un conveni entre l’Ajuntament i la representació sindical dels treballadors i treballadores per tal de regular els honoraris del grup d’emergències que s’ha creat per resoldre les urgències que es generin, sobretot en el tema de l’aigua.

En el sisè punt es va renovar l’adhesió del Museu Molí Paperer de Capellades a la Xarxa de Museus Locals. El regidor de Cultura, Àngel Soteras, va explicar com “hi som des de fa molts anys, recordem que renovar l’adhesió no és només un pur tràmit. Volem posar en valor els molts beneficis que ens ha portat: assessorament, contacte directe amb tècnics especialistes, treball en xarxa, subvencions...”.

La unanimitat es va trencar quan es va presentar la primera moció. En aquest cas el grup municipal de Junts per Capellades va demanar que s’iniciés la tramitació per dotar de bandera municipal Capellades. Hi van votar en contra els grups d’ERC i VdC, coincidint en valorar com una bandera no genera més sentiment de pertinença a un poble i la inoportunitat del moment actual.

La segona moció va ser presentada per Vila de Capellades i hi van votar a favor tots els grups menys Ciutadans que es va abstenir. El tema és mostrar el suport del consistori capelladí al poble sahrauí davant l’escalada militar al Sàhara occidental.

Finalment la tercera moció, presentada per Ciutadans, es va retirar ja que hi estan treballant altres grups municipals i es vol aprovar de manera consensuada per tots.

Darrera actualització: 09.12.2020 | 11:58