Crònica del Ple de juliol

Dimarts, 4 d'agost de 2020 a les 00:00

El darrer dimecres de juliol es va celebrar la sessió ordinària del Ple de l’Ajuntament de Capellades.

L’ordre del dia es va començar aprovant l’acta de la sessió anterior i donant compte dels darrers decrets d’alcaldia. Seguidament es va aprovar la inadmissió per part del consistori del recurs presentat per l’empresa Netejas Hidalgo el 26 de febrer, dins el concurs per a l’adjudicació del servei de neteja.

En el quart punt de l’ordre del dia es va signar un conveni amb l’Institut Molí de la Vila per a la utilització dels seus espais per a activitats esportives i culturals.

També per unanimitat es va aprovar fer una nova convocatòria d’ajuts per a les activitats extraescolars. El regidor portaveu de Junts per Capellades, Marcel·lí Martorell, va mostrar-s’hi a favor i va sol·licitar que aquesta mateixa idea s’ampliés també a les activitats culturals. Tal com va explicar el regidor de Cultura, l’equip de govern ja està treballant en aquesta proposta.

Seguint la línia d’aprovació de convenis, es va tirar endavant el conveni signat amb els Amics de l’Orgue. El mateix regidor de Cultura, Àngel Soteras, va detallar com “l’orgue és el detonador del conveni, però l’església també acull altres activitats de la vila i per això enguany n’ampliarem la dotació econòmica, passant dels 1.000 als 1.500 euros”.

A continuació es va entrar en el capítol d’Hisenda, tot donant compte dels decrets d’alcaldia que van permetre la liquidació del pressupost de l’Ajuntament i dels organismes autònoms del Museu Molí Paperer i de l’Escola Bressol. El regidor de l’àrea, Jaume Solé, va agrair la tasca i l’esforç realitzat per intervenció per tancar els números tan aviat. “Portem molt temps per tancar els números de l’Ajuntament i ara, tenir-ho tot al dia ens facilitarà molt la tasca per gestionar millor la situació derivada pel Covid-19”.

Encara parlant de números es va presentar una moció demanant la suficiència financera dels ens locals.

Finalment a l’ordre del dia es va aprovar introduir un punt per urgència. En aquest cas l’adhesió al conveni que permet la realització un any més de la iniciativa “Anem al Teatre”, durant els propers 4 cursos escolars.

Tractant-se d’una sessió ordinària el Ple va tenir els seus habituals precs i preguntes. Va començar el regidor de ciutadans, Valentín Guerra, demanant que no es deixi aliment per als senglars dins la vila, com s’està fent actualment. També va demanar que s’augmenti l’enllumenat a la Ronda del Capelló, cosa que l’alcalde, Salvador Vives, li va explicar que ja estava previst dins el recent estudi lumínic de Capellades.

El regidor de Junts per Capellades va felicitar l’equip de govern per haver impulsat la comunicació a través del whatsapp i va demanar que s’estudii la utilització de la biomassa com font d’energia.

El ple es pot veure en diferit al Canal YouTube de l’Ajuntament de Capellades.

Darrera actualització: 06.08.2020 | 09:27