Crònica centenari del Club de Futbol Capellades

Dimarts, 29 de setembre de 2020 a les 00:00

El Camp Municipal d’Esports de Capellades s’ha vestit de gala aquest dissabte per celebrar el centenari del Club de Futbol.

Les circumstàncies actuals no han permès fer una festa tan gran com en altres ocasions però si que s’ha volgut celebrar al màxim dins les possibilitats actuals.

A les 6 de la tarda, a l’escenari instal·lat al mig del camp d’esports, va començar l’acte del centenari. El presentador, Gabriel Ordóñez, va donar la benvinguda i va donar pas a la part més institucional amb l’alcalde, Salvador Vives: la presidenta del Club, Asun Larriba; el delegat de la federació de futbol de l’Anoia, Paco borrega i la regidora d’Esports, Anna Xaus. La presidenta va explicar la feina feta en aquest temps des de la Junta i com s’ha treballat per fer la celebració i per recuperar l’equip amateur i el femení. L’alcalde va felicitar l’entitat per haver arribar al centenari, en un moment històric molt mogut, “tot i les dificultats, el Club ha persistit tossudament, com només ho poden fer les entitats amb forts lligams amb la seva gent i el seu territori, i ens arriba avui el centenari amb aquest acte on es troben, passat, present i futur, garantint-nos la continuïtat del Club de Futbol Capellades”. Finalment la regidora Anna Xaus va agrair el treball de la Junta i va mostrar el seu compromís per treballar en la millora contínua de les instal·lacions que permetin als equips jugar en bones condicions.

Seguidament va intervenir el periodista i ex-jugador del Capellades, Àngel Pérez, per presentar el llibre del centenari que recull la història del Club. “100 anys d’història, C. F. Capellades, centenari del club, 1920-2020”, escrit per la filòloga i socia del club, Maria Teresa Costas, qui va anar explicant alguns dels seus continguts i també la gestació, gens fàcil, de l’obra.

Abans d'arribar pas a la part més esportiva es va donar veu al públic, tan a nivell de socis com de persones que hi han estat vinculades com a esportistes o bé com a membres de la Junta.

Mentre es desmuntava l’escenari, començava el partit de les fèmines i l’autora signava exemplars, es va fer la presentació del grup de percussió Estridents que amb la seva música va animar i escalfar l’ambient.

I per acabar es va fer la presentació dels equips amateurs femení i masculí del club, que van jugar partits de futbol amistosos respectivament contra el C. E. Esparreguera i l’A. E. Piera.

El Club, que va néixer el 1920 de la mà de diversos aficionats a aquest nou esport que s’anava consolidant a la vila, ha passat per diversos alts i baixos, però la pilota ha rodat gairebé de forma ininterrompuda pel camp d’esports durant un segle. En aquests moments compta amb equips de futbol base des de l’escola de futbol a juvenils i també amb equips amateurs femení i masculí (i aviat segurament es tornarà a comptar amb un equip de veterans).

Darrera actualització: 29.09.2020 | 12:10