Creixement espectacular del servei ebiblio durant el confinament

Dimecres, 6 de maig de 2020 a les 00:00

Durant aquests dos mesos que portem de confinament s’ha produït un creixement espectacular d’aquest servei que ofereix la Diputació de Barcelona.

La mitjana diària de transaccions registrades en aquesta plataforma està ara a 4.243 operacions, quan habitualment eren 989. Això suposa un creixement del 329%. Sobretot, el que més s’utilitza és el servei de préstec.

Analitzant més al detall aquestes dades és curiós remarcar com un 66% d’aquests usuaris són nous en l’ús d’aquesta plataforma.

Un altre increment destacat ha estat el dels carnets virtuals, ja que des del 22 de març se n’ha sol·licitat 3221, que suposa una mitjana diària de 87 persones.

Marta Camps, directora de la Biblioteca El Safareig de Capellades, explica com «des de la Biblioteca hem començat a fer una secció de recomanacions al Facebook que publiquem sempre els dilluns. Procurem que tots els llibres que surten estiguin dins la ebiblio perquè és el lloc on tothom pot accedir ara mateix de manera més fàcil».

Biblio Catalunya és el servei de préstec gratuït de llibres electrònics adreçat als tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques de Catalunya. Es pot accedir als continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

El servei l'ha promogut el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

eBiblio posa a disposició una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques com obres de ficció i de no ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia, teatre, esports, desenvolupament personal, viatges... També hi ha revistes en català i castellà i més de 2.000 títols de pel·lícules, curtmetratges, enregistraments de concerts i documentals.

Darrera actualització: 06.05.2020 | 16:36