Continua la substitució de la coberta del porxo de Casa Bas

Dimecres, 6 de maig de 2020 a les 00:00

Després de l’aturada decretada per la pandèmia, l'Ajuntament de Capellades continuarà amb els treballs de substitució de la coberta del porxo de Casa Bas, una de les cases més antigues de Capellades i catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL).

En aquests últims mesos s’havia arranjat ja la coberta de l’edifici i la part estructural de bigues de fusta de l’edifici principal, afectada greument per les filtracions, i se'n va fer una substitució completa d'estructura i coberta amb un sostre de biga de formigó amb aparença de fusta i entrebigat d’encadellat ceràmic i sostre lligat a l’edifici amb un enfaixat perimetral.

Acabada aquesta intervenció, possible gràcies a una subvenció de 87.238 euros dins el Programa Complementari de Reforma i Millora d'Equipaments Locals de la Diputació de Barcelona, es va valorar que l'estat de la coberta de la part porxada de l’edifici tampoc era massa idoni, per la qual cosa es va redactar,i aprovar el nou projecte que reprèn ara la seva execució després de l'obligada interrupció

El regidor de Cultura i Promoció Econòmica, Àngel Soteras, considera que «ens hem d'adaptar a la nova situació, però sense interrompre l'acció dels ajuntaments. No es tracta ja només de la importància de preservar i restaurar el nostre patrimoni, sinó de ser conscients que els ajuntaments tenim ara un paper fonamental de dinamitzador de l'economia en funció de les nostres possibilitats. Si generem activitat, donem feina a petites empreses i autònoms; si ho aturem tot, agreugem la situació».

Darrera actualització: 06.05.2020 | 09:39