Consells per una celebració de Sant Joan adaptada a la situació

Divendres, 19 de juny de 2020 a les 00:00

Aquesta any des de la conselleria d’interior de la Generalitat de Catalunya a més a més de demanar una celebració segura de la revetlla de Sant Joan, també es demana una festa adaptada a l’actual situació de pandèmia generada pel Covid-19.

Hem de tenir presents les mesures de precaució per evitar el contagi, com ara celebrar la festa en grups reduïts a una màxim de 20 persones, evitar les festes amb aglomeracions, mantenir sempre les mesures de protecció i higiene per prevenir el contagi com ara la mascareta o el rentat de mans. No fer servir gel hidroalcohòlic si hem de manipular pirotècnia i evitar compartir menjar i estris a l’hora dels àpats.

Si volem tirar petards, a l’hora de comprar-los hem de recordar que siguin homologats i recollir-los a la botiga amb cita prèvia per evitar aglomeracions.

També a l’hora de manipular-los cal que ho fem amb la màxima seguretat recordant consells bàsics com no guardar-los a la butxaca, seguir les instruccions dels fabricants, no subjectar-los a prop de la cara i encendre’ls amb material pirotècnic com metxes. Cal també tenir present que no es poden llençar a menys de 500 metres de zones boscoses, ni contra les persones, vigilar tenir les finestres tancades o no posar-los dins el mobiliari urbà.

Darrera actualització: 19.06.2020 | 12:55