Concert d’orgue homenatge a Josep Xaubet

Dimarts, 11 d'agost de 2020 a les 00:00

Aquest diumenge l’església de Santa Maria s’ha omplert amb els assistents al concert d’homenatge al capelladí Josep Xaubet.

L’acte va començar amb la intervenció del regidor de Cultura, Àngel Soteras, qui va destacar el paper indispensable de persones com Josep Xaubet en la nostra comunitat «altres artistes esdevenen famosos i fan coneguts els seus pobles, però  persones com el Josep Xaubet, discret però sempre a punt, sense mai un no per a ningú, són els que fan que pagui la pena viure en un poble com Capellades». Seguidament va parlar Isidre Romeu en nom dels Amics de l’Orgue, entitat a la qual també pertanyia l’homenatjat. El recital ha comptat amb l’actuació a l’orgue de Jonatan Carbó i Frederic Prat a la flauta travessera, interpretant els temes que més agradaven al protagonista, com per exemple la “Tocata i fuga en re menor” de Johan Sebastian Bach que va obrir la part musical.

Després de l’actuació es va fer entrega a la família d’un ram i un petit tub d’orgue, amb el registre de tenora, (registre sonor molt particular de l'Orgue Freixas Vivó), dins una caixa especial construïda amb la mateixa fusta de l’orgue per l’Organeria Acitores. Jordi Xaubet, fill de l'homenatjat, va agrair en nom de la família la participació de les institucions i les entitats en aquest reconeixement a la figura del seu pare, qui després d’una vida dedicada a la música va impulsar, a través dels Amics de l’Orgue, el Festival d’Orgue i la programació que s’està duent a terme.

Darrera actualització: 11.08.2020 | 12:46

Imatges

Homenatge2