Comença el 9è Festival Internacional d’Orgue de Capellades

Dijous, 2 de maig de 2024 a les 00:05

Aquest mes de maig es farà a Capellades la novena edició del Festival Internacional d’Orgue de Capellades, amb 4 concerts a l’església de Santa Maria de Capellades.

El preu de l’entrada és de 6 euros però aquest any també es podrà comprar un abonament de 20 euros per als 4 recitals.

Dissabte el tret de sortida el donarà la Coral Càrmina amb la Missa de Glòria, de Pau Casals, que només han interpretat una vegada. Com és habitual, la programació dels concerts sempre combina l’orgue amb més instruments. En aquesta ocasió, a banda de les veus d’aquest cor format l’any 1972 hi haurà l’organista Mercè Sanchís i la direcció de l’igualadí Daniel Mestre. Començarà a dos quarts de 7 de la tarda.

Els altres tres concerts seran en diumenge i s’iniciaran a les 6 de la tarda.

El dia 12 serà el torn de Marc Vilajuana i Jaime González-Sierra a la veu i orgue, per descobrir el minimalisme medieval, tant en el cant gregorià com en composicions actuals.

En el concert del diumenge 19, Ana Aguado ens portarà l’orgue romàntic i el 26 tancarem edició amb el Bolero de Ravel i altres obres simfòniques interpretades a l’orgue i percussió per Daniel Oyarzabal i Joan Castelló.

“Podíem haver optat per fer una edició que no fos específicament la 9, sinó una espècie de quasi 10, de perfil baix i a l’espera del proper any -comenta Àngel Soteras, regidor de Cultura-, però no és el que volíem. Som conscients que hem arribat fins aquí perquè hem buscat sempre l’excel·lència en les interpretacions i l’originalitat de les propostes. Així ho hem fet els darrers 8 anys i la fidelitat del públic és la prova que és l’opció correcta, així que no podíem abaixar el llistó i hem treballat fins a oferir, una vegada més,  un programa excepcional”.

Darrera actualització: 02.05.2024 | 11:28