Celebració de la Diada Nacional de Catalunya

Dijous, 12 de setembre de 2019 a les 00:00

Capellades ha celebrat una Diada Nacional de Catalunya amb la pluja com a protagonista.

Una de les novetats previstes inicialment ha estat la conferència que s’ha realitzat la vigília. El filòleg fill de Capellades, Pere Mayans, va il·lustrar a la nombrosa concurrència sobre l’evolució de la llengua catalana al llarg dels segles, acabant amb la situació actual, que reflecteix un moment força complicat per al català.

També el dimarts 10 era previst que AEMdeKP participés dels actes previstos a Montserrat –amb l’escalada de les 131 agulles del massís- que es va suspendre per inclemència meteorològica.

El que si es va dur a terme, malgrat la pluja- va ser la Marxa de Torxes que va sortir de la plaça Sant Jaume i va acabar a la Bassa.

El dia 11 de setembre Capellades es va llevar amb l’estelada cobrint la façana de la Biblioteca El Safareig i la senyera onejant a la Creu de Miramar, on van pujar una trentena de persones.

Cap a les 11 del matí va parar de ploure i un centenar de capelladins van anar als Jardins de Mossèn Pere Ribot. Primer, els regidors del consistori van hissar l’estelada i seguidament l’alcalde va fer el parlament institucional. Vives va destacar com  “la democràcia només té un camí que ha de prevaldre: les urnes i el diàleg. No hi ha cap altre camí. Votar sempre és la fórmula de diàleg que ens hem donat. I mai hi renunciarem, ni com a poble, ni com a país, ni com a capelladins”. Resseguint el moment actual, va afegir que “tenim a tocar una sentència injusta que es dictarà aviat, que amenaça amb perpetuar la presó de gent que només ha comès la gosadia de voler aplicar la democràcia i donar la veu al poble. Per això, i per sobre de qualsevol consideració avui més que mai ha de ser un dia de reivindicació, de llibertat i de defensar la democràcia, de denunciar la injustícia i de la lluita incansable pels drets del nostre poble”.

L’acte va acabar amb coca i moscatell i també amb un taller per als més petits que guiats per El Taller van fer un mural sobre la Diada.

Darrera actualització: 12.09.2019 | 11:16