Celebració a Capellades dels 50 anys d’ADIFOLK

Dimarts, 9 de maig de 2023 a les 00:00

Capellades acollirà l’exposició sobre Adifolk que es va preparar per celebrar els 50 anys d’activitats més una mostra de les entitats i imatgeria capelladina.

Tothom qui vulgui ho podrà veure del 8 a l’11 de maig al gimnàs de l’escola Marquès de la Pobla, les tardes de 4 a 5.

Per acabar-ho, el divendres 12 es farà un espectacle amb les entitats de cultura tradicional catalana, a la pista grisa de la mateixa escola. Serà obert a tothom entre les 15.15 i les 16.15

Tal com explica la directora de l’escola, Núria Vinyals, “l'entitat Adifolk, promotora de la cultura tradicional catalana entre la mainada, celebra 50 anys i ens ha proposat fer una exposició a l'escola. Per part nostra l'hem complementada amb la presència de les entitats de cultura popular catalana de Capellades i així hem aplegat al gimnàs de l'escola el Grup Teatral de Capellades, els Grallers i Tabals de Capellades, els Dimonis de Capellades, la Coral Noves Veus, les Festes del Carrer, la Comissió de Reis, els Falcons de Capellades, la Banda de l'Escola de Música de Capellades, el ball de bastons de Capellades, l'esbart Dansot, els Capgrossos de Capellades i els Gegants i Gegantets de Capellades. Totes elles són mostra de la riquesa cultural capelladina al llarg de molts anys, algunes d'elles fins i tot centenàries.”

L'objectiu d'aquesta exposició és exhibir aquestes entitats a través dels elements que les identifiquen i també engrescar la mainada i famílies de l'escola a formar-ne part i viure la cultura en primera persona, essent-ne protagonistes. És per això que durant la setmana tots els grups de l'escola des dels més petits als més grans hi tenen programada una visita.

Darrera actualització: 09.05.2023 | 10:56