Capellades viu les Festes del Carrer

Dijous, 30 de maig de 2013 a les 00:00
Des del divendres 31 de maig fins al divendres 7 de juny Capellades celebrarà les seves més que tradicionals Festes del Carrer.

    Divendres van començar les festes més tradicionals de Capellades, amb molts i molts anys d'història. Són uns dies organitzats en barris, amb un protocol molt definit: matí a portar la panera a beneir del barri a l'església i a la tarda treure ball primer a la plaça del barri que toca i després a la Piscina.

Enguany la festa va començar amb una cercavila, de la plaça Àngel Guimerà a la Plaça Verdaguer, amb la participació dels Falcons, els Gegants i els Capgrossos de Capellades i l'Esbart Dansot. A la plaça, després que l'Alcalde Marcel·lí Martorell desitges a tothom que passés unes bones festes del Carrer, van ballar els Gegants i l'Esbart i els Falcons van fer diverses figures. El pregó va anar a càrrec dels Capgrossos que van sorprendre a tothom fent sortir els Centenaris i ballant tothom el Ball Pla.

Dissabte es va viure la festa del Barri de les Bledes, dilluns El Ruc, Dimarts Gegant, dimecres Ninot i dijous Places.

La participació i les ganes de mantenir la tradició han estat presents en aquest any a molts nivells. Per exemple, ha cridat molt l'atenció la proposta de Capellades Comerç de decorar els aparadors amb fotografies antigues i temes relacionats amb les Festes del Carrer.    

Darrera actualització: 10.01.2017 | 12:56