Capellades ret un any més homenatge al President Companys amb doble celebració

Dimecres, 20 d'octubre de 2021 a les 17:35

El 15 d’octubre cada any Capellades organitza diferents propostes per mantenir viva la memòria del President Companys, afusellat pel règim del general Franco.

Aquest any, com sempre davant el monument, a dos quarts de 8 del vespre, ha començat l’homenatge floral, realitzat pels regidors del consistori i per la secció local d’ERC. En els parlaments  persones de públic. La secció capelladina d’ERC ha deixat les flors i ha obert els parlaments.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, ha seguit amb el costum de fer una glossa de la figura de Companys, relacionada amb l’actualitat. Així ha parlat de la necessitat de reivindicar la memòria històrica i homenatjar els caiguts, per tirar endavant sense repetir errors.

La part final de l’acte va anar a càrrec de l’actriu Sílvia Bel, que acompanyada al piano per Carles Beltran va musicar i interpretar 3 peces musicals.

La segona part de l’homenatge al President Companys va continuar diumenge per la tarda amb una representació teatral, l’obra “Winipeg” dirigida per Norbert Martínez, que recollia un moment puntual de l’exili dels republicans, quan van poder sortir de França en un vaixell cap a Xile, noliejat gràcies a la participació del poeta Pablo Neruda. La Lliga va tenir una bona platea que va gaudir tant amb la representació com després amb el col·loqui amb el Norbert Martínez, que va explicar com s’havia gestat tota la proposta teatral.

Darrera actualització: 20.10.2021 | 17:30

Imatges

Capellades ret un any més homenatge al President Companys amb doble celebració