Capellades programa una setmana d’actes amb motiu del 25-N

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Capellades ha programat una setmana d’actes amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, que es commemora el 25 de novembre. Una de les activitats destacades és l’exposició fotogràfica “La mare que ens va parir”, de l’ONG internacional Ser mare, ser dona. La mostra s’inaugurarà el divendres 26 de novembre al Mirador del Museu Molí Paperer (19h). Es tracta d’una exposició que ja s’ha pogut veure's a les principals capitals d'Espanya i que viatjarà en breu a ciutats europees.

És una iniciativa que, a través de les imatges dels fotògrafs Nacho Samper i Nacho Carballo, parla del treball obstètric i de restauració ginecològica d’aquesta l’ONG. Recull el treball de les seves fundadores, Nerea Roldán, Ana Ramos i Raquel Pérez, que des de fa més de sis anys aconsegueixen que dones i nenes del Senegal redueixin riscos obstètrics i ginecològics, fent front així a la precarietat sanitària del país africà.

Amb la col·laboració i participació de l'Àrea d'Equitat i Igualtat de l'Ajuntament de Capellades, podran veure's més de 60 fotografies que volen despertar consciències. L'exposició podrà visitar-se al Mirador del Museu Molí Paperer, de dilluns a dijous de 9h a 14h, i divendres, dissabtes, diumenges i festius de 10.30h a 14.30h.

Altres actes que es duran a terme aquella setmana en el marc del 25-N són: una acció de sensibilització de la Taula de Dones de Capellades, dimecres 24 de novembre (20.30h), que consistirà en pintar al terra de les 75 siluetes de feminicidis d’aquest 2021 (Pl. Verdaguer – c/ Major); aquell mateix dimecres al vespre s’il·luminarà la façana del Museu Molí Paper de color lila; dijous, 25 de novembre, s’ha programat una marxa de torxes a les 8 del vespre (Pl. Àngel Guimerà – Major – Pl. Verdaguer) i la lectura del manifest del 25-N.

Divendres 26 s’ha programat, a les 12 del migdia, l’espectacle “Abandónate mucho” de la Cia Las XL. És un passi per a instituts que s’emmarca també en els actes de la 5a Setmana de la Música de Capellades. Aquell divendres també es farà una funció oberta a tot el públic, a les 20.30h. Per últim, per al dissabte 27 de novembre, el consistori ha organitzat un taller de defensa personal femenina, impartit per la professora d'arts marcials i experta en defensa personal Maria del Carmen Vila Jiménez. Es farà de 10.30h a 12.30h al gimnàs de l’escola Marquès de la Pobla.

Darrera actualització: 18.11.2021 | 10:49

Imatges