Capellades impulsa la transició energètica amb una rebaixa d’impostos i taxes per a les inversions en tecnologies netes

Dijous, 4 de novembre de 2021 a les 15:00

L'Ajuntament de Capellades està totalment compromès amb l'impuls d'una transició energètica justa. Seguint el compromís del Pacte d’Alcaldes per al Clima i l’Energia i també l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, l’equip de Govern va aprovar al darrer Ple municipal del 27 d’octubre diverses reduccions d’impostos i taxes per als veïns que apostin per l’energia sostenible.

En concret, ha acordat incorporar a les ordenances de 2022 una reducció del 50% de l’IBI durant tres anys als veïns i veïnes que facin esforços econòmics per instal·lar sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric aprofitant l’energia solar. En la mateixa línia, ha augmentat fins a un 70% de bonificació la taxa de sol·licitud de llicència d’obres per instal·lar ginys per a un millor aprofitament solar.

Pel que fa a l’impost de circulació, ha acordat agilitzar i simplificar els tràmits per sol·licitar bonificacions a aquest impost i ha establert que els vehicles classificats amb l’etiqueta blava (zero emissions) gaudiran d’una bonificació del 75% i els classificats amb etiqueta ECO d’una bonificació del 50%.

L’alcalde de Capellades, Salvador Vives, afirma que “la voluntat d’avançar cap al desenvolupament sostenible no pot ser només un compromís genèric sinó que s’ha de traduir en fets concrets, i és per això que des de l’Ajuntament hem decidit adoptar aquestes mesures”.

Darrera actualització: 04.11.2021 | 17:44