Capellades homenatja Josep Carner a ritme de jazz

Dijous, 3 de desembre de 2020 a les 00:00

Diumenge 6 de desembre, en el marc de les celebracions de  l’Any Carner, el Teatre de La Lliga acollirà el concert "Els fruits saborosos".

Tal com recorda Àngel Soteras, regidor de Cultura, “no és gaire conegut que Josep Carner, el ”príncep dels poetes”, unànimement reconegut com un dels més grans poetes en llengua catalana, era fill del capelladí Sebastià Carner i Tort, el Tianet de la Menescala, periodista fundador i president de la primera associació de periodistes que hi va haver a Barcelona (l’Associació Catalana de la Premsa) i també escriptor. Ens ve especialment de gust retre aquest petit homenatge precisament al Teatre de La Lliga, on, tal com va documentar el també capelladí i escriptor Joan Pinyol, Josep Carner va participar activament a la festa dels Jocs Florals organitzats per La Veu de Capellades el 1906

Els Fruits Saborosos és un espectacle transversal: un recull de 18 poemes d’un jove Josep Carner relacionats amb algun fruit. En realitat, les veritables protagonistes són persones en diferents moments vitals: infantesa, joventut, maduresa o vellesa. Carner, amb la saviesa i el domini de la paraula, els dibuixa les emocions mitjançant metàfores relacionades amb les fruites: infants que estan descobrint el món, joves plens d’energia i il·lusió o gent gran que viu el seu present amb maduresa, saviesa i una certa resignació. Tots ells queden immortalitzats als diferents poemes, amb la descripció de les seves emocions. I quin millor llenguatge que la música per a parlar d’emocions!

Vicens Martín Trio vesteix els textos de Carner amb una sonoritat farcida d’aromes i colors mediterranis i jazzístics, que permeten una interpretació, en la veu de Gemma Abrié, versàtil i carismàtica amb un gran coneixement de llenguatges tan diversos com són el jazz més tradicional, el funk o la cançó d’autor catalana.

El concert serà gratuït i es pot reservar l’entrada a entrapolis.com.

Darrera actualització: 03.12.2020 | 10:34