Capellades celebrarà una Setmana cultural per Sant Jordi

Dijous, 1 d'abril de 2021 a les 01:00

Tot a punt per celebrar una setmana d’activitats culturals variades. És previst que es combini les presentacions literàries amb la música i la celebració de la jornada de Sant Jordi, a la plaça de Catalunya, amb la venda de roses i llibres.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, valora “Evidentement, l'actual situació ens obliga a viure les nostres tradicions d'una altra manera, però no a perdre-les. Sant Jordi és prou important -la cultura en general ho és- com per a què hi dediquem tota la imaginació i tot el treball necessaris per trobar la manera de continuar celebrant-lo. Des del primer moment Capellades treballa intensament no només per a fer la cultura segura sinó, simplement, per a fer-la possible i una vegada més ho hem aconseguit: tindrem un Sant Jordi amb llibres, roses, música, cinema, teatre, pintura... No hi faltarà de res!”

Els actes començaran el dilluns amb la presentació del llibre guanyador del premi Prudenci Bertrana, el dilluns 19 d’abril al Teatre La Lliga. Núria Esponellà explicarà “Ànima de tramuntana”L’entrada és lliure però caldrà fer reserva de localitats. 

El dimarts a la plaça de la Bassa, al matí, els nens i nenes de P4 i P5 de les dues escoles capelladines podran gaudir amb el conte del “Senyor Riu”, que la companyia Umpalumpa explica per parlar de l’aigua.

El dimecres 21 d’abril es projectarà la pel·lícula d’animació “JOSEP”. Pel matí hi haurà sessió escolar per als alumnes de quart d’ESO i Batxillerats i per la tarda, amb reserva de localitats a dos quarts de 8 del vespre i al Teatre La Lliga. Aquest pel·lícula ha guanyat el Premi de Cinema Europeu, el Premi Cesar al millor film d’animació i el Previ a la direcció del Festival de Valladolid. “JOSEP” parla del dibuixant català Josep Bartrolí que, un cop exiliat després de la Guerra Civil, va arribar a estar internat a set camps de refugiats francesos.

El dijous 22 d’abril l’activitat serà també escolar. A les 11 del matí els alumnes podran gaudir de “La llegenda de Sant Jordi”, representada per la companyia La Roda Produccions.

El divendres 23 d’abril, Sant Jordi, segueix la programació especial. A les 11 començarà la matinal a les escoles amb la companyia Alquímia musical i el cantautor Jaume Ibars. Durant tota la jornada se seguirà amb la proposta “Roses contra l’oblit”, on els regidors faran arribar una rosa a les persones grans que no poden sortir de casa. Per la tarda, de 4 a 8, Sant Jordi amb parades de roses i llibres. A dos quarts de 7, sardanes amb la Cobla Almogavarenca.

El cap de setmana continuarà l’activitat. El dissabte 24 d’abril al Pati de La Lliga i organitzada des de Capellades Joventut es farà un Mercat jove de 2a. mà, amb venda de llibres i roba. Al llarg del matí es pintarà un mural amb la pintora igualadina Núria Riba. També, sessió amb un DJ.

A les 8 del vespre el cantautor Roc Puig presentarà el disc “Ulls color de mar”, que va sortir al mercat l’any passat. Cal comprar entrades a entrapolis.com, a 6 euros.

Finalment, el diumenge 25 d’abril encara hi haurà dues propostes. La primera al Teatre La Lliga a les 12:30 amb la presentació del llibre “Un dels nostres” de Toni Cruanyes, on l’autor repassa la seva vida mentre va desgranant el catalanisme i el moment actual. La presentació es farà al Teatre La Lliga amb la periodista cultural Clàudia Rius.

A la una, concert a la Cafeteria de La Lliga amb el cor vocal de l’Escola de Música Cor Inaudite.

Darrera actualització: 09.04.2021 | 11:09