Capellades celebra una lluïda Festa Major

Dijous, 18 d'agost de 2022 a les 00:00

El retorn absolut a la normalitat ha estat el tret més destacat d’una Festa Major celebrada llargament a Capellades.

Després del pregó amb l’Eudald Carbonell i l’equip d’excavacions a l’Abric Romaní, amb un màpping espectacular sobre la façana del Museu Molí Paperer, es va donar el tret de sortida a la festa oficial.

La Font Cuitora diumenge va seguir sent l’escenari dels vermuts de migdia, en aquest cas amb el grup Germà Negre, i per la tarda la plaça de la Infància -St. Miquel- va acollir novament un altre espectacle: ReBOOMBori! que va omplir la plaça de famílies disposades a passar una divertida estona.

Cal destacar el concert de Festa Major amb el pianista i compositor Albert Guinovart qui amb el seu mestratge va encantar el públic. El mateix espai per la nit va tenir un altre concert també molt ben rebut, el flament&fusió que va oferir el Pol Sánchez Project.

Del dia 14 el més destacat va ser el Correfoc que durant dues hores va cremar Capellades. Va començar amb un espectacle a la plaça Àngel Guimerà que gràcies a les iaies va fer començar tothom amb una gran rialla. Dues hores de carretilles, traques i dimonis van acabar a la plaça Verdaguer amb els versots sobre l’Ajuntament i avançant que venen eleccions.

Finalment a mitja nit la plaça de la Bassa va tenir la Nit de PD’s de la FMP.

El 15 d’agost és sempre el més ple de propostes i enguany, també va seguir la tònica dels dies anteriors, fent molta calor.

Després el toc de matinada dels grallers i tabals de Capellades pels carrers de la vila va començar l’Ofici solemne de Festa Major que va comptar amb els balls de l’Esbart Dansot, dels Gegants de Capellades i dels avis i àvies de la Residència de Capellades que van estar molt contents d'anar a veure la missa. En sortir va començar una participada cercavila amb la Banda de l’Escola de Música i els Capgrossos de Capellades que va portar tothom a la Font Cuitora on ja esperava el Matí de Cultura Popular on també van actuar els Falcons de Capellades, l’Agrupació Folclòrica d’Igualada i els Capgrossos Centenaris.

Per la tarda l’espectacle va ser amb The full Hause de la Cia. Eléctrico 28, novament amb molts infants. També la plaça Catalunya es va omplir amb les sardanes que va tocar la cobla de l’Orquestra Costa Brava que després va portar més de 250 persones a la Piscina Blava a gaudir del ball i la música.

Mentrestant el CF Capellades guanyava en els penalts el partit de festa major contra el C-E. Riudebitlles.

Seguint amb els actes de celebració dels 40 anys d’excavacions es va fer un destacat concert a l’Abric Romaní, amb una il·luminació impressionant del jaciment i la música particular de les Tarta Relena.

Els més joves van omplir a vessar la plaça Catalunya amb una Festa Flaix i els Dj’s Edgar Manchado i Jaume Riu.

El 16 es va despertar remullant l’ambient amb un tobogan aquàtic al carrer Garbí i una llarga corrua de valents que esperaven pacientment per fer-hi una baixada.

Dues van ser les activitats del dia celebrant els 40 anys d’excavacions continuades a l’Abric Romaní. La primera va ser el vermut amb l’Eudald Carbonell, acompanyat del Raül Bartrolí, on es va anar explicant els inicis d’aquells anys -a partir del 1983- i l’evolució fins a convertir-se en un dels jaciments de referència mundial en l’estudi dels neandertals.

La segona va ser per la tarda amb 2 tallers d’eines i foc al mateix Abric Romaní conduïts des de l’IPHES.

Una experiència diferent s’anava vivint pel carrer Major on a les 6  i a les 8 “The frame” presentava la quotidianeïtat de manera diferent.

El pati de La Lliga es va omplir amb el grup de tango Acosta-Olalla i més de 200 persones que no es van perdre ni una nota.

Però encara quedava mooolta nit. La Plaça Catalunya tenia la Nit de les Barraques, on novament les entitats on van donar tot preparant els sopars i després els beures de tota la nit. Precisament la participació de 30 entitats en diferents actes de la Festa Major és una de les notes més destacades i valorades de la celebració.

La Nit de les Barraques primer va fer sonar molt fort als Mambo Jambo, després va seguir al ritme més rumbero de la Séptima Trastada i ho va rematar amb el punk desfermat dels Pelukass. La batucada dels Estridents Percussió va portar tots els valents fins la plaça Xica on l’esmorzar de forner de Ca l’Angelillo a les 5 del matí va carregar piles.

El dimecres 17 és el darrer de festa major i també el dia que la pluja va fer patir més. Pel matí el concert vermut va ser per la Big Band de l’Escola de Música amb el nivell i la qualitat que ja en són marca. Després va ploure però tot i així es va poder fer el Circ Vermut a la plaça de la Infància i el Cercatasques amb la Xaranga de la FMP per 8 bars de la vila.

Mentrestant Les Anxovetes deixaven el llistó molt alt a la Font Cuitora amb unes havaneres interpretades amb molta sensibilitat.

I la pluja no va poder esperar més i va caure durant una estona, precisament la mateixa que havia de posar el punt i final a la Festa Major amb l’alegria de l’Always Drinking Marching Band, que va haver de fer una versió exprés.

 

Darrera actualització: 19.08.2022 | 11:23