Capellades celebra una Diada diferent

Dimecres, 16 de setembre de 2020 a les 00:00

El divendres 11 de setembre Capellades s’ha sumat a les celebracions de la Diada Nacional de Catalunya que s’han fet arreu del país.

Seguint la tradició de cada any, la primera proposta –seguida per més d’una seixantena de persones d’edats ben diverses- ha estat pujar dalt la Creu de Miramar a enlairar la senyera, que seguirà onejant.

L’acte institucional s’ha tornat a ubicar als Jardins del Capelló. Davant el pal masteler l’alcalde de Capellades, Salvador Vives, va donar la benvinguda als assistents, acompanyat amb la Cobla Sant Jordi i la cantant capelladina Mercè Guarro, que va interpretar el Cant de la Senyera i els Segadors per tancar l’acte.

Després d’issar la senyera per part dels regidors de l’equip de govern i de Junts per Capellades, l’alcalde va fer el seu parlament on va tenir un record pels capelladins que han patit el Covid-19, tan a nivell sanitari com econòmic. En aquest sentit es va fer ressò de la resolució just acabada d’aprovar al Congreso de Madrid de suspendre la regla de la despesa que permetrà al ajuntament fer ús lliure dels superàvits i romanents, sense que ens limitin a quins àmbits els hem de destinar.

L’alcalde també va destacar que hem de denunciar ben alt l’anomalia  democràtica que vivim com a poble, i que pateixen totes les persones que ens han empresonat o que s'han exiliat. I contra això hem de lluitar. Les democràcies no tenen una Presidenta del seu Parlament, el President del seu govern i els seus consellers elegits democràticament a la presó, o bé obligats a exiliar-se, al ser perseguits per la mal anomenada “justícia de l’estat Espanyol”.

NO podem deixar de reivindicar la llibertat i la dignitat de Catalunya com a Poble, i com a País del segle XXI.

Aquets 2020 no ens podrem mobilitzar massivament com els anys anteriors. Però hem de dir ben alt i ben fort que hem de continuar treballant en la reivindicació de la llibertat del nostre País i per la unitat estratègica de totes aquelles dones i homes que estem a favor de l’amnistia i el dret d’autodeterminació per poder construir la República catalana”.

La darrera part de la celebració de la Diada es va fer a l’auditori de la Font Cuitora on la Cobla Sant Jordi, davant un públic entregat, va anar combinant sardanes clàssiques amb altres d’autors contemporanis, entre elles una del compositor capelladí Xavier Cassanyes.

Darrera actualització: 16.09.2020 | 11:36