Capellades celebra el 25 N, el dia Internacional contra la violència masclista

Dimecres, 27 de novembre de 2019 a les 01:00

Capellades ha celebrat novament el 25N, Dia Internacional contra la violència masclista.

La Taula de Dones ha organitzat un acte en record a les 94 dones que han estat assassinades a mans d’homes en aquest any 2019. Ha comptat amb la col·laboració d’un bon nombre de persones a nivell individual i també d’entitats, i amb la participació de més de 200 persones. Primer s’ha fet una Marxa de Torxes i després una escenificació recordant un per un els 94 noms de les  assassinades.

La Taula de dones es concentra cada darrer dijous – a dos quarts de vuit del vespre- davant l’arbre de la plaça Verdaguer del costat de la font per penjar llaços en record a les dones assassinades el darrer mes. Aquest acte, igual que la resta dels organitzats des de la Taula de Dones, és obert a tothom qui vulgui participar-hi.

A partir d’ara també es pot col·laborar formant part del Consell Municipal de Dones i Persones LGTBI, creat amb la finalitat d’elaborar propostes, informes i estudis per fer efectiu el principi d’igualtat entre les persones, lluitar contra la discriminació, l’exclusió i la violència masclista i pels drets del col·lectiu de persones LGTBI en tots els àmbits de la vida.

En poden formar part totes les persones que vulguin, tant a nivell particular com des d’entitats. Només cal omplir una sol·licitud a l’Ajuntament de Capellades, indicant les dades i la voluntat de formar part d’aquest consell participatiu.

En aquest sentit la regidora d’Equitat, Adela Morera, destaca com “ aquests espais de participació són espais de poder de decisió sobre tot allò que ens afecta en la nostra vida quotidiana, espais on la ciutadania pot definir quines polítiques de gènere volen que es  desenvolupin a la nostra vila”.

Darrera actualització: 27.11.2019 | 11:57