Capellades, analitza la qualitat de l’aire per actualitzar l’estudi de contaminació

Dijous, 29 d'octubre de 2020 a les 00:00

Aquests dies una unitat mòbil de control està analitzant la qualitat de l’aire a Capellades, ubicada a la plaça Catalunya.

L’Ajuntament de Capellades ha encarregat aquest estudi de la contaminació atmosfèrica a la Diputació de Barcelona, qui ja va efectuar el darrer, l’any 2010.

Durant les properes setmanes es podrà veure a la plaça Catalunya la UM2 de la Diputació de Barcelona. Aquesta és una estació automàtica, que dóna en temps real els nivells de contaminants atmosfèrics i els paràmetres meteorològics de la zona. Els contaminants que analitza són: partícules en suspensió PM10 (amb captació automàtica i manual), ozó, òxids de nitrogen i els paràmetres meteorològics: velocitat i direcció del vent, temperatura, humitat, pressió, radiació solar i pluja. La UM2 també disposa d’un analitzador BTEX (benzè, toluè, etilbenzè i xilè) per cromatografia de gasos.

Tal com destaca l’alcalde, Salvador Vives, “Capellades no disposa d’estació fixa de mesura de contaminants atmosfèrics i per això des de l’Ajuntament hem encarregat aquest estudi, ja que l’últim era de l’any 2010.

Un cop finalitzi aquest estudi amb les dades mesurades i ens facin arribar les conclusions, elaborarem un comparatiu amb les dades de l'anterior informe.  Informarem a totes les veïnes i veïns d’aquestes conclusions i posarem aquest estudi a disposició de qui li pugui interessar”. 

Darrera actualització: 29.10.2020 | 10:34