Capellades acull la primera edició de l’Inculcat

Dimarts, 24 de de maig de 2022 a les 00:00

Aquest dissabte s’ha celebrat a Capellades la primera edició de l’Inculcat, la Festa Infantil de la Cultura Popular.

L’alta participació i la calor han estat els dos trets més destacats de la jornada organitzada des de l’Ajuntament de Capellades i Adifolk.

Les colles van arribar al matí, se’ls va assignar un voluntari per acompanya’ls i guia’ls per la vila i seguidament a la plaça Verdaguer van ser acollits per l’alcalde de Capellades, Salvador Vives; el president d’Adifolk, Ivan Besora, i Joana Campoy, representant de la comissió organitzadora.

Una molt participada cercavila amb les entitats capelladines va portar les colles i el públic fins la Bassa. Allà tothom es va trobar amb un escenari on van ser presentades les diferents colles que hi van actuar al llarg del dia; unes carpes amb marxandatge de cultura popular (llibres, contes, cartes catalanes, samarretes, xapes...), i unes altres per fer tallers on aprendre coses tan variades com cobla, sardanes, simon musical, trabucaire, gegants, jocs tradicionals, ball de gitanes o guarniments per a festes populars.

Prop de 1.000 persones, en dos torns, van participar del dinar popular a la Font Cuitora i seguidament des de la plaça de la Bassa es va sortir altre cop en cercavila fins la plaça Catalunya on l’espectacle de cloenda va permetre les plantades i les actuacions de les més de 20 colles participants. També hi van intervenir el director de Cultura a la Catalunya Central de la Generalitat, Francesc Serra; el president d’Adifolk, Ivan Besora, i el regidor de Cultura, Àngel Soteras, cloent una celebració que va acabar passades les 8 del vespre. Soteras va destacar “el bon regust deixat per la festa que li havien expressat els representants de les colles participants així com la voluntat de repetir l’experiència viscuda a Capellades”.

Darrera actualització: 24.05.2022 | 13:31