Cal Ponet no s’atura

Dijous, 26 de març de 2020 a les 00:00

Aquests dies de confinament no han suposat una aturada total de l’activitat a Cal Ponet. Malgrat que les propostes no es poden fer físicament al Casal, sí que han continuat de manera telemàtica.

Tal com explica la dinamitzadora de Cal Ponet, Maria Lidón, s’ha treballat des de dues perspectives diferents. «D’una banda, he fet un seguiment telefònic amb tots els usuaris que normalment participen a les activitats. Els he trucat a tots per assegurar que estiguin bé i per demanar a tothom si necessita alguna cosa. De moment, els de Capellades estan tots bé. D’altra banda, tant el Ricard Rovira -el professor dels participats cursos de noves tecnologies- com jo mateixa, els anem enviant propostes a fer».

D’aquesta manera els avis i àvies del Casal han anat rebent enllaços per continuar treballant les noves tecnologies, vídeos per fer gimnàstica a casa i mantenir-se mínimament actius i en forma, mandales per pintar, fitxes d'anglès i fins i tot són a punt de començar un curs d’aromateràpia que durarà 15 dies.

La dinamitzadora també els insisteix en l’alimentació per tal que es cuidin al màxim menjant sa. Per això els ha demanat que li enviïn per whatsapp les fotos dels plats que cuinen a diari i les receptes per si els altres usuaris s’animen a fer-les.

 

Una de les propostes que habitualment té molt èxit és el Bingo. Amb l’objectiu d’intentar mantenir rutines i estar ocupats, s’està estudiant com seguir fent-ho, encara que sigui amb grups més reduïts.

L’Alcalde de Capellades, Salvador Vives, insisteix en continuar amb l’activitat, però des de casa. «Hem insistit molt per tal que tothom es quedi a casa perquè aquesta és l’única manera d’aturar la propagació d’aquest virus. Els avis i àvies de Cal Ponet estan en el grup d’edat que es considera de més perill i estic molt satisfet que siguin el màxim de responsables i segueixin mantenint rutines, però confinats. Siguem responsables i solidaris i quedem-nos tots a casa, per nosaltres i pels nostres familiars».

 

Darrera actualització: 26.03.2020 | 23:29