Bons resultats del Servei d’Orientació laboral a Capellades

Dijous, 20 d'abril de 2023 a les 00:00

El servei d’orientació laboral ha tornat a tenir força demanda. 

Aquesta és una acció  de l’Ajuntament de Capellades en el marc del projecte d’Anoia Activa del Consell Comarcal de l’Anoia, i en col·laboració amb el Servei d’Ocupació, el SEPE i la Generalitat de Catalunya, que permet que els divendres hi pugui haver a Capellades un servei d’assessorament per a les persones demandants de feina. A més a més també es realitzen puntualment jornades d’assessorament i formació.

Segons han explicat en la memòria de conclusions exposades aquesta setmana passada a l’alcalde, Salvador Vives, el perfil de les persones aturades al municipi majoritàriament pertany al sector serveis (67%) o al sector indústria (18,55).

Les dades van de novembre 2021 a octubre 2022, quan a Capellades hi havia 290 persones aturades.

En els resultats del servei d’orientació laboral es destaca que s’ha atès 104 persones (45 homes i 59 dones) i que s’ha realitzat 3 accions grupals amb 11 participants. Això vol dir que s’ha contactat amb el 35% dels aturats  ¡ que s’ha reinserit al món laboral un 13% de les persones ateses.

La majoria de les persones participants al projecte tenen entre 30 i 50 anys, amb un nivell formatiu mitjà.

També s’ha pogut treballar específicament amb les persones amb dificultats d’inserció. Parlem de persones amb baixa ocupabilitat, amb necessitat de treballar competències a tots els nivells, amb competència lingüística desenvolupada, alta motivació per millorar a nivell competencial i trobar feina, que no cobren prestació o bé reben una prestació econòmica mínima i que són víctimes de violència de gènere. En aquest grup s’ha pogut atendre 19 persones i s’ha fet 18 sessions grupals tan per trobar feina com per millorar les habilitats personals i socials, aconseguint també inserint al mon laboral el 26% de les persones ateses.

Darrera actualització: 20.04.2023 | 11:12