Atenció al risc de nevades

Dijous, 7 de gener de 2021 a les 00:00

El Servei Meteorològic de Catalunya ha avisat del risc de nevades. Avui dijous a la matinada hem tingut una enfarinadeta que es pot repetir entre les 19  i les 21 hores. Demà divendres no hi ha previsió de neu, però dissabte torna a incrementar la possibilitat, segons els mapes actuals.

Per això, l'Ajuntament de Capellades publica un BAN recomanant precaució davant el risc de nevades.

D’acord amb les previsions meteorològiques emeses, en el dia d’avui, pel servei meteorològic de Catalunya per situació de risc de nevades,

FAIG SABER: Que per evitar el perill que genera la neu per als vianants, especialment quan es glaça, i per la bona convivència, tots els veïns tenen l'obligació de netejar de neu la vorera que afecta les seves respectives façanes i propietats. L’objectiu és facilitar el pas de les persones i evitar riscos innecessaris.

Així mateix es recorda la prohibició de tirar neu des dels terrats i teulades a la via pública.

D’altra banda i amb caràcter preventiu, es recomana a tota la població el següent:

 Disposar d’un aparell de ràdio i de piles de recanvi.

 Disposar d’una pala per treure neu.

 Disposar de cadenes per al vehicle i practicar la col·locació d’aquestes.

 Prestar atenció a les previsions meteorològiques. Si s’anuncien nevades cal proveir-se d’aliments a casa però sense deixar-ho per última hora, quan comença a nevar és massa tard.

 Evitar al màxim l’ús de vehicles, seguint, en tot moment, les indicacions que els responsables d’Emergències ens puguin dirigir.

 Desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris per a les sobrecarregues elèctriques.

Aquesta alcaldia agraeix a la ciutadania la seva col·laboració amb les normes exposades i les que s’estableixin, en el seu cas, en el moment de l’emergència.

Darrera actualització: 07.01.2021 | 17:02