Arrenca la Setmana de la Música

Dijous, 21 de novembre de 2019 a les 00:00

Ha començat la tercera edició de la Setmana de la Música. Aquest diumenge s’ha obert l’exposició “1896-2016, 120 anys de formacions musicals a Capellades”, que es podrà visitar aquestes dues setmanes al Saló Rosa de La Lliga.

La mostra recull en plafons la història musical de la nostra vila, amb imatges de les diferents formacions que hi hagut al llarg d’aquest segle llarg.

També diumenge es va poder gaudir al migdia amb el concert a la Cafeteria de La Lliga de Marina Freixas i al vespre amb l’Orfeó de Santa Coloma, dirigit per Frederic Prat, amb l’acompanyament a l’orgue de Josep Xaubet. Prop d’un centenar de persones no es van voler perdre aquest recital amb aquesta formació que ha ja actuat a Capellades en altres ocasions.

La Setmana de la Música continuarà aquesta setmana amb moltes altres propostes. La primera, per als joves, dins el cicle Anem al Teatre, aquest dimarts s’ha gaudit amb l’actuació del grup In Crescendo, guanyador de la segona edició del concurs de TV3 Oh Happy Day.

El dijous 21 servirà per tal que els alumnes de primària de les escoles capelladines coneguin com funciona l’orgue de l’església de Santa Maria, amb les explicacions de Jonatan Carbó.

També dijous, però a la tarda, la Biblioteca El Safareig acollirà el taller d’instruments musicals “Low Cost” amb materials reciclats i de la naturalesa. La sessió, a les 6 de la tarda, serà dirigida per Àngel Laguna.

Divendres, a les 6 de la tarda, els alumnes de l’Escola de Música de Capellades tindran un berenar i després es farà un tastet musical de Santa Cecília amb els diferents grups de l’Escola.

Per al cap de setmana hi ha dues propostes. Dissabte es farà el Concert de Tardor amb Cygnus Trio a la Sala Paper de Música, a les 7 de la tarda. Per al diumenge la proposta és el Vermut Swing que es farà al Mirador del Museu Molí Paperer amb el grup Hop’s Trio, a la una del migdia.

Capellades té música i músics. N’ha tingut sempre i volem que continuï sent així –comenta Àngel Soteras, regidor de Cultura-, per això busquem en aquesta Setmana de la Música no només que hi hagi oferta per a tot tipus de públic en els espais on habitualment ja es pot gaudir de la música, sinó, sobretot, la creació de nous públics, especialment l’infantil.

Darrera actualització: 21.11.2019 | 13:38