Aquest estiu Capellades no tindrà Festa Major

Divendres, 17 de juliol de 2020 a les 01:00

L’Ajuntament de Capellades ha decidit suspendre la Festa Major per la pandèmia provocada pel Covid-19.

La prudència i la responsabilitat, davant del nou marc de contagis a Catalunya, ha estat determinant en aquesta decisió que ha arribat després de diverses reunions. En primer lloc la Junta de Govern s’ha reunit per tornar a valorar les activitats previstes, sospesant una vegada més el risc de contagi derivat de la possible concentració de persones. Seguidament, l’alcalde, Salvador Vives; la regidora de Festes, Susana Moreno, i el regidor de Cultura, Àngel Soteras, s’han reunit amb representants de la vintena d’entitats implicades en la Festa Major per traslladar la proposta de suspendre la celebració explicant-los el perquè d’aquesta suspensió i agrair-los personalment la seva tasca en la construcció d’un programa d’actes i activitats que, malauradament, no es podrà portar a terme. Finalment, l’equip de govern ha comunicat aquesta decisió als regidors de l’oposició que també hi han mostrat el seu acord.

Tal com destaca la regidora de Festes, Susana Moreno, “ens ha tocat prendre una decisió molt difícil i dolorosa ja que suspendre la festa grossa de la vila no té gairebé precedents. Però crec que ara ens toca ser molt prudents, i així ens ho han anat traslladant algunes entitats al llarg dels últims dies. Prenem ara aquesta decisió per no allargar-ho més en el temps, ja que les dimensions, la implicació de les entitats i la logística de la festa fa que les decisions més rellevants no es puguin prendre a última hora. Tanmateix, voldria posar en valor la implicació i la comprensió de les entitats que participen en l’organització de la Festa, que en tot moment han estat comprensius amb els canvis que s’han anat produint”.

L’anul·lació de la Festa Major no implica, però, que no hi hagi voluntat de mantenir la programació d’actes culturals al llarg de l’estiu. Tal com explica el regidor de Cultura, Àngel Soteras, “hem renunciat a concentrar molts actes en pocs dies pel risc evident que suposa d’acumulació de persones, però tampoc volem que l’agost sigui un desert d’oferta cultural i lúdica per als capelladins que no marxaran. Amb totes les garanties de seguretat sanitària i de control d’aforament, programarem actes no massius al llarg de l’estiu sempre segons les possibilitats de cada moment.”

Darrera actualització: 17.07.2020 | 18:14