Aquest cap de setmana Capellades acull l’InculCAT

Dijous, 19 de de maig de 2022 a les 00:00

Aquest dissabte Capellades serà el centre de la Cultura Popular amb la 1a edició de la Festa Infantil de la Cultura Popular.

Tot el dia es podrà gaudir de diferents mostres amb balls, folklore, dimonis... sempre en la seva versió infantil.

Per gaudir-ne al màxim hi haurà una cercavila pel matí i una altra per la tarda. A la plaça de la Bassa es farà un espectacle de benvinguda i després diverses mostres i exhibicions. Tot això ambientat amb un mercat de productes relacionats amb aquest món de la cultura infantil.

Els participants, més de 500 persones, dinaran a la Font Cuitora de Capellades. Durant tot el dia seran acompanyats pels nombrosos voluntaris i voluntàries de Capellades que s’han ofert de manera altruista.

Finalment tota la mostra acabarà a la plaça de Catalunya on hi haurà l’espectacle de cloenda de la 1a. Festa de la Cultura Popular infantil, organitzada per Adifolk i l’Ajuntament de Capellades.

Han confirmat la seva participació 26 colles, que oferiran una visió molt variada de la cultura popular. Vindran 2 agrupacions musicals, La Cobla de Santa Maria de Blanes i els Mins-trils de Tarragona;  3 balls de seguici amb els Cavallets cotoners de Vic, Ball de Cercolets i Ball de Panderos dels Hostalets de Pierola; 3 més de balls de Gitanes, Ball de Gitanes de Parets del Vallès, colla Mitjans del Ball de Gitanes de Lliçà d’Amunt, Colla de Petits del Ball de Gitanes de Martorelles; 2 colles de bestiari, el Basilisc Petit de Valls i Aligot o Drac Petit de Montblanc; 3 de diables amb el Ceptrot Adifolk, Ball de Diables Infantils de Vila-seca, Dimoniets de Capellades;  4 esbarts com el Rosa d’Abril de Castellterçol, Picarol i Cascavell de l’Esbart Manresà, Infantils de l’Esbart Vila de Gràcia i Agrupació Folklòrica Igualadina; 4 gegants i capgrossos com el Capgròs Adifolk, els Gegantets de Capellades, la Colla Gegantera Petits Pintors de Vila-seca i el Tuc-Tuc de l’escola Marquès de la Pobla; 1 colla sardanista, la Xiroia de Barcelona; 1 altra de falcons, els Falcons de Capellades i 1 darrera que mostrarà el pubillatge infantil a Catalunya.

Finalment cal recordar que aquests dies també es pot veure a Casa Bas una mostra que recull els 50 anys d’història d’aquesta entitat.

Darrera actualització: 19.05.2022 | 10:55