Aquest 2020 s’ha continuat fent el seguiment i estudi de la població de coloms

Dijous, 28 de gener de 2021 a les 00:00

Des de l’any 2016 l’Ajuntament de Capellades realitza un control de la població de coloms de la vila, a través de diverses empreses especialitzades.

L’objectiu és controlar la població de coloms i evitar que s’incrementi. Per això es fa servir Ovistop, un anticonceptiu que esterilitza les femelles i n’impedeix la reproducció desmesurada. Aquest pinso es dispensa automàticament, de manera diària.

N’hi ha 3 instal·lats als llocs on s’ha constatat que hi ha més quantitat de població. Aquest any 2020 s’ha pogut continuar amb el normal funcionament d’aquest servei i això s’ha notat en la reducció de la població. No obstant, després de l’estiu s’ha detectat que hi ha algunes persones que alimenten els coloms. Això fa que els animals no vagin als llocs on hi ha el pinso amb l’anticonceptiu i no es pot controlar la població. Per millorar aquesta situació, d’una banda es demana a les persones que deixin d’alimentar aquests animals i, de l’altra, es canviarà de lloc un dels alimentadors, que es portarà cap a uns dels espais on s’ha vist un major creixement de la colònia de coloms.

Darrera actualització: 28.01.2021 | 12:04