Alerta sobre un nou frau

Dilluns, 21 de setembre de 2020 a les 00:00

El  Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya ha alertat sobre un nou frau del comerç online anomenat Brushing.

Es tracta de l’enviament d’uns paquets petits, amb poc valor, que contenen llavors foranies per sembrar. Això pot comportar greus perills, entre els quals destaca la possible introducció d’espècies de males herbes o plantes invasores, que poden posar en risc la conservació de la biodiversitat dels nostres ecosistemes. Aquests llavors també poden facilitar l’entrada de llavors amb nous patògens (bacteris, fongs o virus) que podrien afectar la sanitat dels nostres cultius.

Per això des del Departament d‘Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació demana la col·laboració de la ciutadania per evitar que en cap cas aquestes llavors es sembrin o es llencin a les escombraries ja que poden arribar igualment al medi. Si ens arriba a casa un paquet d’aquestes característiques cal porta’l a l’Ajuntament de Capellades o bé a les Oficines del Consell Comarcal de l’Anoia, per tal que des d’allà es faci una gestió segura i adequada d’aquest material.

Darrera actualització: 21.09.2020 | 11:40