Ajuntament, Consell Comarcal, Museu Molà Paperer i Capellades Comerç, junts en la promoció de l’arròs paperer
Es tracta d'un guisat que s'elaborava a les velles fabriques amb carn, arròs, vi de la zona i els productes de la terra com ceba, tomàquet i l'imprescindible llorer creixia als marges del riu.
La recuperació d'aquesta perla gastronòmica, impulsada des del Museu Molí Paperer, va comptar inicialment amb la col•laboració del Consell Comarcal de l'Anoia, la Diputació de Barcelona i el Gremi de Restauració de l'Anoia i va culminar en una presentació amb l'assistència de Carme Ruscalleda i membres de la Fundació Alícia.
Des de l'àrea de Promoció de l'Ajuntament de Capellades s'ha volgut donar continuïtat a aquesta embranzida inicial i després de reunions amb membres de Capellades Comerç, la direcció del Museu Molí Paperer i representants del Consell Comarcal, s'han impulsat accions per aconseguir-ho.
Així, per exemple, l'arròs paperer va ser el protagonista de la tradicional arrossada de la Festa Major i diversos aparadors d'establiments de la vila han estat decorats amb elements relacionats amb l'arròs paperer. D'altra banda, a més de poder-lo trobar a la carta d'una vintena de restaurants de la comarca, al Museu Molí Paperer i en diversos comerços de la vila es pot adquirir un pack amb els ingredients necessaris, més la recepta, per cuinar-lo a casa.
Tal i com explica el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Capellades, Àngel Soteras, “érem conscients que aquest plat tindrà èxit –i continuïtat- en la mesura en què siguem els propis capelladins qui ens el fem nostre. Per això era vital comptar amb la complicitat no només dels restaurants sinó del comerç capelladí i donar l'oportunitat de provar-lo a la major quantitat possible de capelladins. El treball, però, no acaba aquí: es tracta ara de comptar amb la Diputació per augmentar el nombre de restaurants i millorar l'exposició del producte als comerços com a primers objectius per a què Capellades, i l'Anoia en general, tinguin un element més d'atracció turística”.