A punt, l’Any Pàmies

Dimecres, 27 de novembre de 2019 a les 02:00

Aquest mes de novembre la Biblioteca El Safareig se suma als actes de celebració de l’Any Pàmies.

Teresa Pàmies, nascuda ara fa 100 anys, ha estat definida com la “gran cronista d’una època”. La seva obra inclou una cinquantena de llibres, a banda de treballar com a modista, ser autodidacta, gran lectora, destacada comunista durant la Guerra Civil i exiliada 30 anys a Mèxic, tornant per recollir el Premi Josep Pla al qual s’havia presentat per correu.

A Capellades la celebració es fa per partida doble. Primer aquest dimecres, a la Sala d’Actes El Safareig, a les 7 de la tarda. “Hola, sóc la Teresa: un viatge per la vida de Teresa Pàmies” proposa un recorregut vital a càrrec de la Berta Rubio.

La segona proposta tindrà un caire més musical. Divendres a dos quarts de 8 del vespre, tindrem l’espectacle concert “Coses de la vida: a ritme de boleros”, amb Celeste Alías.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, valora com “fer encara més atraient una vida i una obra de per si ja atraients és l’objectiu de la commemoració. Recuperar Teresa Pàmies per als qui ja la coneixíem i potser teníem “aparcada” els últims anys i, sobretot, descobrir-la a nous lectors ho aconseguirem acostant-la al públic amb espectacles musicals o teatrals i també, és clar, fent visibles novament els seus llibres a la biblioteca.

Darrera actualització: 27.11.2019 | 12:05