A punt l’agenda d’actes per al mes de juny a la Biblioteca El Safareig

Dijous, 6 de juny de 2019 a les 00:00

A punt l’agenda d’actes de la Biblioteca El Safareig de Capellades, amb moltes propostes.

La primera serà el dilluns i dimarts 10 i 11 de juny, per als més petits. Nova trobada del Club de Lectura Petits Lectors, per comentar el conte “Bernat, l’amoïnat”, d’Anthony Browne. La proposta és per a nens i nenes de 5 a 8 anys i necessita inscripció prèvia ja que les places són limitades.

A partir del dimarts 11 de juny fer préstec a la Biblioteca El Safareig tindrà premi. Enguany fa cent anys que es van construir les primeres biblioteques. L'any 1918 es van inaugurar, per primera vegada a la història de Catalunya, quatre biblioteques populars sufragades amb fons públics. Les poblacions escollides foren Valls, Olot, Sallent i les Borges Blanques. Aquests cenacles de cultura havien de ser els primers d’una extensa Xarxa de Biblioteques Populars que havia d’estendre’s per tot el territori català.

El pla de biblioteques fou un dels projectes culturals més importants que tirà endavant el govern de la Mancomunitat de Catalunya (1914-1925), la primera institució d’autogovern que s’estenia per les quatre províncies catalanes des de 1714.

Per celebrar l’efemèride des del dimarts 11 fer préstec a les biblioteques de la xarxa tindrà un regal: “L’illa dels tresors”.

Les propostes per aquest mes de juny seguiran amb una sortida del Club de Lectura per gaudir de l’obra “Una Ilíada” d’Eduard Farel·lo; la presentació del lot el dia 18 de juny a les 6 de la tarda i la trobada el dia 19 a les 19 hores per comentar “El cel és blau, la terra blanca” d’Hiromi Kawakami.

 

Darrera actualització: 06.06.2019 | 10:33