A partir de diumenge els menors de 14 anys podran sortir al carrer

Divendres, 24 d'abril de 2020 a les 00:00

Després de més de 40 dies de confinament a partir d’aquest diumenge els menors de 14 anys podran sortir al carrer.

Segons ha anunciat avui el Gobierno de España demà es farà un decret on s’estableix  que podran sortir cada dia, màxim una hora i entre les 9 del matí i les 9 del vespre, a menys d’un quilòmetre de casa i acompanyats d’un progenitor, que com a màxim podrà portar 3 menors. Es pot córrer i saltar sempre que es mantingui la distància social. El que no podran fer és accedir als parcs i zones infantils.
També s'ha anunciat que els menors de 14 a 18 anys poden sortir a fer tasques quotidianes.
Cal que tots els menors, excepte qui tingui menys de 3 anys, portin mascareta, però que s’adaptin bé a la seva cara.
Per la seva banda el Govern de la Generalitat ha fet també un pla de desconfinament dels menors on s’estableixen franges horàries prioritàries per edat: Recomana que les sortides, que no haurien de durar més d’una hora, es distribueixin segons l’edat: de 12.00 a 14.00, els menors de sis anys; de 16.00 a 18.00, els que tenen entre sis anys i setze; i de 18.00 a 20.00, els nois de setze anys a divuit.
D’acord amb el pla de la Generalitat de Catalunya, els infants i adolescents fins a setze anys hauran d’anar acompanyats d’un adult del nucli familiar amb qui convisquin. Per facilitar la conciliació i l’organització domèstica, podran sortir tots els familiars junts, però només una vegada al dia. Els joves més grans de setze anys sí que podran sortir sols. En aquest cas, els pares o tutors s’han de responsabilitzar que compleixin les mesures de seguretat necessàries.
Es podrà anar a passejar pels jardins públics oberts, però no en parcs ni espais infantils i de joc, on hi ha superfícies susceptibles de contaminar o de ser contaminades. No es podrà agafar el vehicle particular ni el transport públic per desplaçar-se i no es permetran les trobades organitzades.

Darrera actualització: 24.04.2020 | 16:44

Imatges

Confinamiento