A partir d’avui poden obrir els locals de menys de 400 metres

Dilluns, 4 de maig de 2020 a les 01:00

Seguint el Pla de descofinament previst pel Gobierno de España a partir d’avui poden obrir les botigues i locals de serveis professionals de menys de 400 m2.

Cal seguir però, un seguit de recomanacions específiques com ara atendre els clients amb cita prèvia i un únic client per treballador.

També s’estableix que cal garantir una distància mínim de 2 metres entre treballador i client, o d’1 metre si hi ha mampara de protecció. Si no es pot deixar aquesta distància -per exemple en el cas de les peluqueries o dels fisioterapeutes- cal portar obligatòriament mascareta. A les botigues de roba o arranjaments només pot entrar 1 persona a l’emprovador i s’ha de desinfectar després de cada ús. Tots els locals i establiments hauran de fer neteja i desinfecció dos cops al dia.

Els bars, les cafeteries i els restaurants poden prestar serveis de lliurament a domicili, o bé el client ho pot recollir al local amb hora concertada. No es podrà consumir a l’interior del local.

S’estableix un horari d’atenció preferent per a les persones de més de 65 anys, de 10 a 12 hores i de 19 a 20.

Les persones diagnosticades, amb simptomatologia o bé que conviuen amb malalts de Covid-19, s’ha de quedar a casa en aïllament domiciliari.

Darrera actualització: 04.05.2020 | 10:57