A partir d’aquest dilluns 9 de novembre ja es poden demanar els diferents ajuts de la Generalitat de Catalunya

Dilluns, 9 de novembre de 2020 a les 00:00

La Generalitat de Catalunya ha activat un seguir d’ajudes per als sectors obligats a  tancar per la Covid-19: 20 milions d’euros per als autònoms i un segon paquet amb 50 milions per als bars i restaurants.

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat les condicions per accedir a l’ajuda –extraordinària i puntual- de 2.000 euros de pagament únic per als autònoms. Està adreçada a microempreses que donin feina com a màxim a 6 persones. La base imposable de la darrera declaració de l'IRPF ha de ser com a molt de 35.000 euros o que el rendiment net dels tres primers trimestres d'aquest any no superi els 13.125 euros.

També el Diari Oficial ha publicat els criteris per poder accedir al segon paquet d'ajudes de 50 milions d'euros aprovat per l'executiu, destinat als establiments obligats a tancar, com ara bars, restaurants i locals d'oci nocturn:

Els bars, restaurants, cafeteries, centres d'estètica i bellesa, i establiments o locals de centres o recintes comercials, rebran una aportació única de 1.500 euros.

Els bars musicals, discoteques i sales de ball i d'espectacles tindran un ajut de 9.000 euros a partir de 10 treballadors i de 6.000 euros si en tenen menys.

Els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros.

Les peticions s'hauran de fer de forma telemàtica a través del web del Departament d'Empresa, el portal Canal Empresa o el Consorci de Comerç, Artesania i Moda.

Darrera actualització: 09.11.2020 | 10:28